Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Païses Basses: un tribunal establís que Shell deu reduire sas emissions d’un 45%

Una senténcia istorica que pòt marcar un precedent dins lo combat environamentalista

| @xarxaclimatica / Greenpeace

Tèxte legit

La societat Shell deurà reduire d’un 45% sas emissions de gases d’efièch de sarra abans 2030. Es aital que la justícia dels Païses Basses a donat rason a sèt associacions environamentalistas e a establit que Shell “pòt” e “deu” jónher l’Acòrdi de París contra la crisi climatica e demesir sas emissions.
 
Es lo primièr còp qu’un tribunal obliga una societat petrolièra de reduire sas emissions; e aquò pòt marcar un precedent dins lo combat per demesir los efièches del cambiament climatic.
 
“Es una victòria monumentala per nòstra planeta e per nòstres filhs, e un grand saut devèrs un avenir abitable per totòm”, çò a assegurat Donald Pols, director de l’associacion environamentalista Milieudefensie, una de las associacions que faguèron lor denóncia contra Shell.
 
En febrièr passat, la justícia neerlandesa aviá ja ordenat que Shell paguèsse per sos escampaments de petròli dins lo dèlta de Nigèr.










abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article