Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Cort Internacionala de Justícia a confirmat la senténcia a perpetuitat per Ratko Mladić

Dins sos 79 ans, l’èx-general sèrbobosnian es embarrat per èsser estat lo responsable del chaple de Srebrenica

Tèxte legit

La Cort Internacionala de Justícia a confirmat la senténcia a perpetuitat per l’èx-general serbobosnian Ratko Mladić per genocidi, crimes de guèrra e crimes contra l’umanitat pendent la guèrra de Bòsnia, entre 1992 e 1995. La senténcia foguèt prononciada en novembre de 2017 mas la defensa aviá presentat un recors d’apelacion.
 
Mladić, cap militar dels sèrbes de Bòsnia e Ercegovina pendent la guèrra, lo condemnèron per èsser estat lo responsable del chaple de Srebrenica en julhet de 1995. Aquela mortalha, ont moriguèron 8000 òmes e enfants bosnians musulmans, es considerada coma lo genocidi pus grèu d’Euròpa dempuèi la Segonda Guèrra Mondiala. Ratko Mladić es tanben acusat d’aver participat, en 1992, a una granda campanha de persecucions, deportacions, torturas e omicidis dins fòrça endreches de Bòsnia. En mai d’aquò, lo considerèron colpable de crimes de guèrra e contra l’umanitat pel sètge de Sarajevo, ont defuntèron mai d’11 000 civils.
 
Ratko Mladić despareguèt pendent qualques annadas, mas en 2011 lo trobèron e foguèt arrestat e jutjat. Actualament a 79 ans e es embarrat dins la preson de Scheveningen, a l’Aia.



abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Subre Indignat
2.

#1 De qu'es aquel deliri ? Ausatz comparar lo president Puigdemont amb aquel òrre criminal de guèrra qu'es Ratko Mladić ? Sètz la vergonha de Maiorca e dels Païses Catalans !!

  • 2
  • 0
francesc palma
1.

Lo tribunal penal internacional de la cia, te la mateissa imparcialitat que la jurisprudencia espanyola per jutjar a los independentistas.

  • 1
  • 15

Escriu un comentari sus aqueste article