Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Atemptat a l’aeropòrt de Kabol

Las autoritats estatsunidencas venián de demandar a la molonada que quitèsse l’aeropòrt a causa d’una menaça de l’organizacion Estat Islamic

Tèxte legit

Almens 70 personas mòrtas es lo tragic bilanç de l’atemptat suicidari perpetrat a l’aeropòrt de Kabol aqueste dijòus. Segon de representants de l’armada estatsunidenca sus plaça, lo nombre de victimas aumentarà. Los faches se son produches cinc jorns abans qu’expire la data del 31 d’agost que los fondamentalistas tornats al poder daissavan per abandonar lo país.
 
La situacion per las victimas de l’atemptat es terribla se prenèm en compte la situacion politica del país amb la presa de Kabol pels talibans.
 
Al moment de l’atemptat, de milièrs de civils afgans e de militars e cooperants internacionals s’amassavan a l’aeropòrt per fin de cercar d’abandonar lo país. Las autoritats estatsunidencas e lors aliats sus plaça venián de demandar a la molonada que quitèsse l’aeropòrt a causa d’una menaça de l’autoproclamat Estat Islamic, l’organizacion jihadista enemiga dels fondamentalistas musulmans afgans.

 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Sénher de Lapalissa
3.

Era de preveire...

  • 7
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article