Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Nòva Caledonia: l’independentisme canac crida a non participar pas al tresen referendum d’independéncia

A l’ora d’ara, l’archipèla patís la pièger èrsa de coronavirus dempuèi lo començament de la pandemia

Tèxte legit

Lo partit independentista Front de Liberacion Nacionala Canac e Socialista (FNLKS) faguèt dimècres passat una crida a non participar pas al tresen referendum d’independéncia de la Nòva Caledònia programat pel 12 de decembre.
 
Los independentistas an demandat a l’estat francés de reportar lo vòte a causa de la covid-19, mas denóncian que l’estat francés lo vòl far de tot biais e que per Macron sa prioritat es de resòlver l’acòrdi de Nouméa jos son mandat presidencial, e mai aquò implique una campanha injusta e una participacion condicionada per las restriccions sanitàrias.
 
A l’ora d’ara, l’archipèla patís la pièger èrsa de coronavirus dempuèi lo començament de la pandemia e las mesuras que s’i aplican son lo confinament estricte dins las dimenjadas, lo cobrifuòc e las limitacions dels vòls internacionals.
 
L’FNLKS faguèt sa crida a l’endeman de la vesita a la Nòva Caledònia del ministre dels territòris d’otramar francés, Sébastien Lecornu. A el, los independentistas li demandèron l’ajornament del vòte après l’eleccion presidenciala, que se tendrà en abril que ven. Mas el refusèt.
 
De lor caire, los partisans de demorar dins l’estat francés an représ la campanha electorala e asseguran que “totes an ja agut pro de temps per defendre lor vision de futur, en particular pendent los darrièrs tres ans”.
 
 
 
 

abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Fòto
1.

L'òrdre de lectura implicite dins aquela fòto es: sens de lectura de libres de seneca a drecha
Òc primier, non segond...

Manipòla?

  • 0
  • 10

Escriu un comentari sus aqueste article