Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Escambi Freinet entre China e Occitània

| Aprene
Dempuèi diluns 11 de febrièr, 4 regents e responsables de la 1a escòla Freinet en China son en vesita en Occitània. L’establiment d’ensenhament superior occitan de Besièrs los aculhís fins al 22 de febrièr per los formar a la pedagogia Freinet. Aprene es lo sol establiment en Occitània a ofrir una formacion de professors d’escòlas basadas sus aquesta pedagogia e sus la pedagogia del bilingüisme, autre subjècte que los interessa fòrça.
 
Entre doas setmanas de vesitas dins de classas Calandreta, los regents chineses son venguts dimècres 13 de febrièr al Cirdòc a Besièrs per rencontrar la premsa e lo public.
 
Shikun Lu, director de l’escòla Freinet a Hangzhou, nos presentèt en francés la genesi del projècte de dobertura d’una estructura Freinet, las dificultats administrativas rencontradas mas tanben e mai que mai l’estrambòrd dels parents. Respondèt puèi a las questions del public, curiós d’aquela iniciativa, notadament de joves e futurs professors sensibilizats per la pedagogia Freinet.
 
Perseguisson lor viatge en immersion dins de classas Calandreta a Tolosa, Nimes, Montpelhièr e Besièrs, per viure la pedagogia Freinet viscuda dins aquelas escòlas. Una polida cooperacion occitano-chinesa ven de començar.
 
 
 
 
Aprene

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article