Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaPeiregòrd

Peiregòrd: lo conselh departamental de Dordonha agís per la lenga occitana

L’occitan es “un tresaur per Peiregòrd”, segon lo lèma del conselh departamental de Dordonha, qu’a anonciat doas mesuras en favor de la lenga

| Google Maps

Tèxte legit

Lo conselh departamental de Dordonha a decidit de finançar l’installacion de panèls que senhalaràn los noms de las comunas en occitan, çò rapòrta Sud-Ouest.
 
L’occitan es “un tresaur per Peiregòrd”, segon lo lèma del conselh departamental de Dordonha, qu’a anonciat doas mesuras en favor de la lenga istorica de Peiregòrd.
 
— Primièra accion: finançar “per totas las comunas qu’o desiraràn l’installacion de panèls qu’indiquen lor nom en occitan”. Se’n pòt ja veire qualques unes, per exemple a l’intrada de Brageirac e de Peireguers.
 
— Segonda accion: lo conselh departamental ofrirà a caduna de las 505 comunas del departament e a totes los establiments que s’ocupan de transmetre la lenga un exemplar de l’antologia dels tèxtes e cançons del grop sarladés Peiraguda e sa caisseta de tres CD que venon de sortir, editats en cò de Novelum (seccion peiregòrda de l’IEO).



abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Quentin Tolosa
1.

Se podiá donar d'idèas al departament d'Òlt ont se fa pas res...

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article