Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nestlé a retirat las raviòlas Buitoni amb de carn de caval

E mai se la companhiá remembra que i a pas cap de risc per la santat

La companhiá multinacionala Nestlé a retirat dels supermercats, dins los estats espanhòl e italian, los produches de pasta de la marca Buitoni ont s’es detectada de carn de caval delà 1%. Aquel percentatge, l’Agéncia de Seguretat Alimentària britanica lo considèra coma un indicador grèu d’adulteracion o de negligéncia, çò a dich l’entrepresa dins un comunicat. Nestlé a tanplan de produches amb de carn de buòu elaborats per l’entrepresa alemanda H.J. Schypke.
 
Los produches retirats son las raviòlas e los tortellinis de carn Buitoni, e tanben mai d’una lasanha a la bolonhesa producha dins l’Estat francés.
 
Nestlé a remembrat que i a pas cap de risc per la santat, que s’agís pas d’un cas de seguretat alimentària, mas qu’aquel fach, totun, “seguís pas las exigéncias de qualitat fòrça nautas que los consumaires espèran de nosautres”.
 
Aquestas darrièras setmanas, s’es descobèrt qualques cases d’emplec de carn de caval en luòc de carn de buòu en de noiriduras preparadas que se comercializan dins divèrses estats de l’Union Europèa, coma Alemanha, França e lo Reialme Unit, çò qu’a implicat lo retirament de qualques produches alimentaris.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Reinat TOSCANO LO VAU
2.

#1 Aquò depende d'onte la cròmpes...
E perqué nos vènon dire que mancam de carn de buòu ò de vedeu, quora sabèm qu'una part de la carn producha en Occitània se vende en defòra? (ais Italians, per exemple...)
Tot aquò es un afaire de gròs sòus e de trafecs, coma per leis importacions de pomas d'amor, d'òli d'olivas, de veituras...

  • 0
  • 0
Robèrt Lauragués
1.

I a quicòm que truca. La carn de caval es mai cara e mai bona que la de vedel.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article