Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Novak Đoković poirà pas tanpauc jogar lo torneg de Roland Garros

La ministra francesa dels espòrts a cambiat de vejaire e enebirà de jogar tot esportiu non vaccinat

Tèxte legit

Lo govèrn francés a mes en evidéncia que tota persona que vòl assistir a un eveniment public deu èsser forçadament vaccinat contra la covid-19, e aquò inclutz tanben los esportius professionals. Aital, lo tenista sèrbe Novak Đoković, que ven d’èsser expulsat d’Austràlia, poirà pas tanpauc jogar lo torneg del grand slam de Roland Garros que se jogarà en fin de mai.
 
La ministra dels espòrts, Roxana Maracineanu, a anonciat sus Twitter qu’aquela obligacion s’aplicariá tanlèu promulgada la lei del passador vaccinal que lo ven d’adoptar l’Assemblada Nacionala francesa.
 
L’anóncia de Maracineanu mòstra un cambiament de vejaire. Al començament d’aqueste mes, la ministra diguèt que lo tenista sèrbe poiriá jogar a Roland Garros, en argumentant que poiriá beneficiar d’una exempcion medicala pr’amor que las federacions internacionalas se regisson pels protocòls que los impausan las federacions estatalas. Mas la resolucion polemica de l’afar en Austràlia, ajustada al combat del president Macron, que vòl “emmerdar” los non-vaccinats, an fach cambiar de vejaire la ministra.
 
 

 

abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

Sens la decision autraliana, lo tipe auriá jogat Roland Garròs. Malgrat las empachas infligidas al pòble, la noblesa macroniana èra prèsta a far una excepcion per un pipòl de son seralh. Es aquò l'egalitat republicana francesa.

  • 5
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article