Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

A demissionat lo president d’Armenia, Armen Sarkissian

Ditz que, coma president, a pas pro d’espleches per influir sus la politica d’Armenia

Tèxte legit

A demissionat lo president d’Armenia, Armen Sarkissian, en assolidant qu’el a pas pro d’espleches “per influir suls tèmas mai importants de l’estat, tant en politica interiora coma en l’exteriora”. Segon Sarkissian, es una decision que l’a pensada e meditada longament.
 
El afirma que la demission es pas “un decision emocionala”, mas qu’es logica car ditz que pòt pas metre son vèto a de leis qu’el considèra inadeqüatas e que, tant el coma sa familha, son “atacats per divèrses grops politics”. “Los interèssan pas las possibilitats de l’institucion presidenciala al benefici del país, mas mon passat, las rumors e las teorias de la conspiracion que desvian l’atencion de las questions importantas”, çò declara.
 
La demission del president armèni arriba a un moment de tensions amb lo govèrn del primièr ministre Nikol Pashinian, a qui Sarkissian faguèt signar un “dur” acòrdi de patz amb Azerbaitjan après un mes de guèrra dins la region del Naut Karabakh. Azerbaitjan ganhèt la guèrra gràcias a l’ajuda de Turquia, e Amenia perdèt gaireben lo 70% dels territòris de la region que contrarotlava après la guèrra de 1992 a 1994.
 

 



abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Armen Sarkissian "ditz que, coma president, a pas pro d’espleits per influir sus la politica d’Armenia" : e ben tot president onèstament democrata d'Euròpa actuala, un Euròpa liurada sense pietat a la voracitat òrba del neoliberalisme fòprça fòrça a dreita e mai que mai mondializat deuriá dire coma el, e demissionar coma el, o se donar se que non enfin los mejans internacionals de remediar democraticament a un desastre autoritarista e cripto-fascista aital !

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article