Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Una manequin norvegiana destapa que la desguisan per mostrar de talhas grandas

Karoline Bjornelykke demanda a l’indústria de la mòda qu’engatgen de personas grandas per mostrar de talhas grandas

Tèxte legit

La manequin norvegiana Karoline Bjornelykke a publicat un filmet sus TikTok ont denóncia l’engana de las marcas de mòda. “Crèan d’estandards impossibles”, çò ditz en tot assegurar que la desguisan per arribar a la talha desirada.
 
Lo vidèo, qu’a mai de 800 000 reproduccions, la manequin la comença en tot dire que va revelar “un secret de l’indústria de la mòda”. Ditz, per exemple, que l’engatjan sovent per mostrar de talhas grandas, delà la 44, e mai ela siá mai magra qu’aquò. “S’avètz d’uèlhs sus la cara veiretz que mesuri pas aital”, çò assegura. Mas li meton d’emborratge de mossa per far creire qu’es mai larga del pitre fins als malucs. E quand l'emborratge de mossa sufís pas, encara ajustan lo vestit amb d’agulhas a l’esquina. Tot comptat e rebatut, adaptan lo còrs al vestit e non pas l’invèrs.
 
A la fin del filmet, Bjornelykke manda un messatge a l’indústria de la mòda: “Se vos plai, emplegatz de maniquins realas de talhas grandas, pr’amor que i a totplen de femnas plan polidas amb de talhas grandas”.

 
@coolquinn

Based on questions for my video “from skinny to plus size” with 3M views, link in comments

Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey


 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Prosòme
4.

#2
desencusa iò tanben compreni pas lo titòl

  • 0
  • 0
Prosòme
3.

#2
la mòda es pus de mòda = la mode n'es plus à la mode

  • 1
  • 0
BG
2.

Ne compreni pas lo títol, òsca jo!

  • 2
  • 0
Prosòme
1.

La mòda es pus de mòda !
Cal saber d’en primièr que sem pas totis fargats suls meteis modèl e qu’avem dessemblanças mofòlogicas i podem pas res es atal l’obra de Na Natura.

Tròbi pus l’esquema per frança, mas me soveni qu’aquò fa un X ambe doas categorisacions per las femnas del sud. Se voletz una tolzana ten pas la meteissa morfòlogia qu’una de leon o de brest, n’es çò meteis per una lemosina amb’una d’estrazborg.

ES ligat a la genetica que torna dibugar una carta exagonala

https://www.science-et-vie.com/science-et-culture/la-verite-sur-l-histoire-genetique-de-la-france-et-de-nos-regions-63174

Lo ligam que sièc presenta las morfòlogias que se troban :

https://e-carnaby.ch/infos/13-les-morphologies-feminines

https://www.medisite.fr/beaute-a-v-h-o-quelle-est-la-morphologie-des-francaises.5609106.99.html?page=4

Lo fabregament d’un vestit se fa sus una talha unenca, la talha 38. Es establit un pairon en talha 38 ambe mantun ensag sus un manequin viu (son pas las que fan los passa mòda).

D’aquel pairon n’en son tiradas totas las autras talhas per un proces dich de graduacion. La graduacion es un mestièr, e segond lo o la que gradua i pòt aver desvarianças e d’errors atanben.


Atal tot aquò applicat a las morfòlogias desparièras balhan un vestit que te damora plan o pas, una pelha que t’esta plan o pas. Es atal dins lo drés en portar (prêt à porter) meteissa causa per lo drés en portar de luxe. Damora la nauta cotura que se s’i fa un pairon en 38 es adaptat a la crompaira dins sassigadas d’ensags, los pretz son pas parièrs parlan de robas devers los 6000€ vèire mai

Atal avem una jupetona de tres fials de seda a 1794€ ençò de dice Kayek : -5% per las legeiras de jornalet vos prègui.(es una afar de mancar pas)

https://tinyurl.com/ye2kbzd2

Alestiment del passa mòda a la « fashion week » d’istanbul
https://www.youtube.com/watch?v=seCdyKXHaZQ


  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article