Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Beneset XVI auriá abdicat après recebre un rapòrt sus la corrupcion dins lo Vatican

Tres cardinals de mai d’ochanta ans i descrivon lo foncionament de màfias economicas e sexualas

La premsa italiana a especulat amb una autra causa possibla de l’abdicacion de Beneset XVI. En començant pel jornal influent La Repubblica, los grands jornals italians an descrich amb detalh lo resultat, teoricament secret, del rapòrt sus l’afar nomenat Vatileaks. La conclusion que i serián arribats los tres cardinals, autors del rapòrt, es que dins lo Vatican, operarián de màfias economicas e de tramas sexualas que serián arribadas a sequestrar las decisions de la Glèisa. Lo Vatican a negat aquela version dels faches.


L’article de La Repubblica analisa las intervencions publicas del Papa d’aquestes darrièrs meses e liga sas paraulas mai estonantas a la coneissença del rapòrt que n’encarguèt tres cardinals de mai d’ochanta ans. Los cardinals s’acampèron setmanièrament amb Beneset XVI en li explicant las conclusions. Aquelas conclusions escandalizèron l’evesque de Roma ben talament qu’auriá decidit d’abdicar, perque considerariá que la Glèisa a de besonh, ara, d’un papa jove amb fòrça energia, capable de desmontar aquelas tramas de poder dins lo Vatican.
 
Se tractariá basicament de grops d’interèsses economics qu’emplegarián lo Vatican per lors operacions irregularas, e pereu s’agiría d’una espècia de trama de prelats omosexuals qu’organizariá de favors sexualas dins los Vatican e dins divèrses locals de Roma, que lo rapòrt identifica.
 
Tanben, dijòus passat, la revista Panoramapubliquèt en son edicion de papièr un larg resumit del rapòrt, en disent que lo Papa obligarà lo conclau de n’escotar las conclusions.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
4.

D'arpalhands
al Vatican:
aquò t'estona
Mariona?

  • 1
  • 0
Robèrt Lauragués
3.

Dempuèi sègles avèm vist
aquèla còla de crèus:
son los mèsmes farisèus
que tuèron Jèsus Crist.
Enganan d'un biais requist,
del temps de Saule de Tars
abilhats amb vestits cars
amb la vertat en disputa
son los mèsmes filhs de puta
que tuèron los catars

  • 5
  • 0
Servianés
2.

Dels préires de longa constrénher
la vitalitat bestiala.
Joves òmes de Nòstre Sénher
non a messa si a saturnala.


Servianés ,aprenent trobador contemporaneu.

  • 3
  • 2
Guilhèm Figueiras Tolosa - Verona
1.

Roma, als cardenals, vos pòt hom sobrependre,
Per los criminals pecatz que fan entendre,
Que non pensan d'als, mas com puoscan revendre
Dieu e sos amics,
E no-i val castics.
Roma, grand fastics es d'auzir e d'entendre
Los vostres prezics.

  • 4
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article