Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaCarcinCausse de Cailutz

La Vaureta: convòcan lo cònsol màger per otratge a persona depositària de l’autoritat publica

Nils Passédat mandèt al prefècte del departament, amb una letra, lo retrach de Macron après qu’aqueste aguèt dich que voliá “emmerdar los non-vaccinats”

| Jean-Pierre Jauze/FTV

Tèxte legit

Lo cònsol màger de la Vaureta (Causse de Cailutz), Nils Passédat, foguèt convocat divendres passat a la gendarmariá de Caussada (Carcin Blanc) per otratge a persona depositària de l’autoritat publica per aver despenjat lo retrach d’Emmanuel Macron. Environ una centena de personas s’acampèron en sosten a Passédat, çò rapòrta France 3.
 
Passédat despengèt lo retrach de Macron de l’ostal de la comuna lo 4 de genièr après que lo president francés aguèt dich que voliá “emmerdar los non-vaccinats”, e lo mandèt al prefècte del departament de Tarn e Garona amb una letra ont li expausa las declaracions de Macron e li demanda se vòl seguir la draia de Jean Moulin o la de Maurice Papon. A mai, li prepausa de reciclar lo retrach “dins las latrinas de la Republica”.
 
Interrogat per France 3 sus aqueles faches presumits d’otratge, lo cònsol expliquèt que los reconeissiá pas. “Avèm simplament représ la terminologia del president de la Republica”, çò diguèt Passédat. “Es el qu’autoriza a utilizar aquel genre de vocabulari quand parla d’emmerdar los non-vaccinats. Ai precisat qu’aquela accion èra estada facha dins lo sens del respècte de la foncion presidenciala qu’es estada otratjada per lo que l’ocupa”.
 
“Avèm totjorn penjat aquel retrach dins la sala del conselh municipal e lo fach de lo despenjar, de lo remandar al representant de l’estat, es dire que respectam pas pus la persona qu’encarna lo cap de l’estat perque nos a insultats”, çò precisa lo cònsol màger carcinòl. A l’ora d’ara, dins la sala del conselh municipal de la Vaureta, en plaça del retrach de Macron se tròba la declaracion universala dels dreches umans.
   

abonar los amics de Jornalet

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Delbòsc
4.

L'emmerdaire de la Republica a causida sa foncion e son títol el-meteis. Après, auriá plan tòrt de se plànher !

  • 0
  • 0
Cristina Barnier
3.

#2
Un sosten pel ciutadan Passedat ? Sabi pas.
Mas i a una possibilitat de s'acampar per un planh collectiu, amb l'associacion :
Reaction 19
https://reaction19.fr/
"Plainte pour injures publiques à l’encontre du Parisien et du Président de la République"
A cadun de veire ...
Fins ont los daissar anar...
Fins ont daissar far...
Quin ditz pas res consent...?


  • 4
  • 0
Pitaluga
2.

Lo Conse de La Vaureta es l'onor de la Republica.
Mas la Republica putassièra o vòl pas reconéisser e li cèrca las nièiras.
I a qualque sosten previst pel ciutadan Passedat ?

  • 5
  • 0
Cristina Barnier
1.

Sèm dins : "Un mond al revèrs" !
Me demandi çò que ne pensariá Paco Ibanez...
Grandmercé a totes los qu'an lo coratge de lors opinions.
Encara mai quand es un conse.
Questions :
Quin es otratjat ?
Quines son los mai otratjats ?
Caldriá pas doblidar :
"Lo que ditz pas res, consent"
Pas enveja de continuar de viure dins un mond "al revèrs"...I a de reglas que se debon respectar, se volèm viure en patz, e liures.

  • 13
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article