Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Perpinhan: reclaman una consulta populara per restablir l’escais “Perpinhan la Catalana” dins l’escut

Denóncian qu’Aliot se servís de Perpinhan coma un laboratòri per estendre sas politicas d’extrèma drecha dins la rèsta de l’estat francés

Tèxte legit

Una còla de ciutadans de Perpinhan a aviada una peticion sus change.org per que lo cònsol màger de la vila, Louis Aliot, del partit d’extrèma drecha Recampament Nacional, convòque una consultacion populara per restablir l’escais “Perpinhan la Catalana” dins lo blason de la vila.
 
Coma o denóncian, lo cònsol retirèt lo lèma de l’escut de manièra unilaterala sens cap de consulta prèvia dels abitants de la vila. Explican tanben qu’a ensajat de far desaparéisser los panèls en catalan a las intradas de la vila.
 
“Son de petits passes, que sens que nos en mainem, escafan nòstra cultura, nòstra istòria, nòstra identitat e nòstre sentiment prigondament catalan de Perpinhan e de sa region”, çò explican dins un comunicat.
 
“Devèm promòure e protegir nòstra identitat, podèm pas tolerar una assimilacion forçada e la pèrda de la cultura, de la lenga, que constituisson la basa de nòstra riquesa, e fan doncas partida de nòstre patrimòni, que deurem legar a las generacions futuras”.
 
A mai, denóncian tanben qu’Aliot agís sens cap d’oposicion e que l’extrèma drecha se servís de Perpinhan coma un laboratòri per estendre sas politicas dins la rèsta de l’estat francés.



 
 https://www.change.org/p/monsieur-le-maire-de-la-ville-de-perpignan-al-batlle-de-perpinyà-référendum-populaire-afin-de-rétablir-le-nom-de-perpinyà-la-catalana




abonar los amics de Jornalet

 








 
 
 
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article