Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Brussèlas demanda als estats membres de se preparar per una copadura “totala” del gas rus e mai crega pas que lo risc siá “immediat”

L’UE ensaja de superar las diferéncias entre los estats membres per avançar sus l’enebicion d’importar de petròli rus

Tèxte legit

L’eurocomissària encargada de l’energia, Kadri Simson, demandèt ièr diluns als estats de l’UE de se preparar per una copadura del gas rus, e mai precisèsse que ne vesiá pas un “risc immediat”. Après la reünion extraordinària dels ministres de l’energia, Simson diguèt que lo barrament injustificat del gas rus a Polonha e Bulgaria marcava un ponch d’inflexion, e avisèt que quin país que foguèsse podiá èsser lo seguent.
 
La reünion se tenguèt tanben en plen debat sus la possibilitat d’inclure l’enebicion de l’importacion de petròli rus dins lo seisen paquet de sancions. Los 27 estats membres cèrcan de superar las divisions per avançar devèrs una mesura qu’a l’ora d’ara la sosten Alemanha, mas que s’i opausa Ongria.
 
A mai, l’eurocomissària afortiguèt que pagar lo gas rus en robles, coma o exigís lo Kremlin, supausava de violar las sancions europèas. Dins aquel sens, Simsos soslinhèt que se caliá pas “fisar de la bona fe de Gazprom”. Per ela, lo biais d’afrontar aquela crisi es aumentar las resèrvas, qu’a l’ora d’ara despassan un pauc lo 32%.

 
 
abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
4.

Cada setmana que passa vesèm que las restriccions terriblas contra Potin es pas que de papièr banhat.
Aquel brave de Le Maire te sortís tot còp qu'anam donar un còp decisiu a la maquina de Potin. Es tan decisiu qu'una setmana apuèi tòrna al fenestron per anonciar d'auras decisions capitalas.
Alara, se cal montar d'una encrena, es que lo còp d'abans èra pas tan terrible, non ?
E se sentisson pas ridiculs ?

  • 1
  • 0
Mai Republica es abordida mai legiférís !
3.

Per se parar del manca del gas rus « Engie » se vira cap al gas de « schiste » american en despièg de l’urgencias climatic.

« Engie » es a crompar 1,75 milhons de tonas / ans de gas natural liquefiat (GNL) produzit de per fractiracion idrolic ( enebit en frança) a l’american NextDecade, lo pàti anirà fins a 2041.

  • 1
  • 0
Mai Republica es abordida mai legiférís !
2.

De per tsemple :

Los fonds sobeiran Norvegian es tre ara dins l’impossibilitat de vendre son portafuèlha d’accions russas d’aqui estant que lo mercat dels actius es atancat, nombroses son las entreprezas que per repercutiment patisson de las sanccions mondialas cap a Russia çà diguèc lo PDG del fond de pension Nicolai Tangen.
Lo fond deteniá d’accions russas per un total de 27 Milhards de corònas norvegianas, aperaqui 2,86 milhards de $. La valor d’aqueles actiu a caisut de 90%.

La banca centrala de norvegia que capdela lo mai bèl fond sobeiran de la planèta mençonèc lo 24 d’abrial d’ongan qu’aquel aviá perdut 68 Milhards d’euros seguida a las turbulancias financièras ligadas a la guèrra en Ucraina.

La cisampa financièra comença de bufar ambe l’inflacion e la stagflacion.

Çai jos lo comptador del fond de pension Norgevian…

https://www.nbim.no/en/

  • 1
  • 0
Mai Republica es abordida mai legiférís !
1.

Lo matruc energetic pel gas e petròli alestit per Europa per entantinar Potin. De qual va pagar lo degut de carrèg al país europenc ?

Lo Potin tornar reorganizar son economia e se vira cap a China e Asia virent l’esquina a Europa.
Es pas segur qu’i siòsquessèm ganhant dins tot aquel afar subretot sul temps long.

Podetz començar de dierbre lo porta moneda la gazolina va enquèra pujar, tornarèm benlèu al caval çò que sariá quicòm de requist , los ecologistas van caire en pascor segur tè !

Segur tanben que podèm pas èsser consents ambe las accions de Potin en Ucraina, pasmens se lo pàti de Minsk auriá estat respectat n’en sariam pas aquíu, e de qual èra los que deviam velhar al respièg del pàti de Minsk ? França e Alemanha.


Matruc (un còp pesuc e fòrt, un patac pesuc)

  • 1
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article