Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’espectaclosa fugida de Maria Alekhina de las Pussy Riot

Quitèt son assignacion a domicili desguisada en corsièr que pòrta de manjar. A començat en Islàndia una virada de concèrts de cançons contra la guèrra e sus la repression

Tèxte legit

La cofondadora de la banda feminista de punk Pussy Riot, Maria Alekhina, icòna de l’activisme contra Vladimir Putin, es en exili. Sa fugida es estada espectaclosa, çò rapòrta The New York Times.
 
Alekina se trobava assignada a domicili, mas ela rompèt lo braçalet que la contrarotlava dempuèi qu’aviá protestat contra l’invasion d’Ucraïna, çò per qué l’avián condemnada a passar 21 jorns dins una colònia penala. Es aquí que perpensèt son plan per fugir lo país. Tanlèu tornarmai assignada a l’ostal, quitèt son ostal desguisada en corsièr que pòrta de manjar a domicili. Puèi, un amic l’acompanhèt fins a la frontièra amb Bielorussia. Aviá daissat son telefòn mobil a l’ostal per evitar d’èsser traçada.
 
Las complicacions arribèron al moment de traversar la termièra entre Bielorussia e Lituània. La polícia bielorussa li confisquèt son passapòrt car èra recercada per las autoritats russas, e foguèt retenguda sièis oras a la frontièra. Enfin, l’artista islandés Ragnar Kjartansson, amic de Maria Alekhina, capitèt qu’un estat europèu (non vòl pas dire quin) emetèsse un document de viatge per la musiciana russa coma se foguèsse ciutadana de l’Union Europèa. Aital poguèt traversar la frontièra dins un autobús.
 
Tanlèu arribada en Lituània, Alekhina s’es gandida en Islàndia e d’autres estats per començar una virada de concèrts de las Pussy Riot, amb una cançon contra la guèrra e d’autras sus la repression.


 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pablo Malaga
1.

Bon Dieu ! S'es desguisada en credit CETELEM per fugir !

  • 4
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article