Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De mobilizacions per demandar que s’extradisca pas Julian Assange

La justícia britanica presentèt lo mandat d’extradicion als Estats Units lo 20 d’abril passat

Tèxte legit

L’avocata e calinhaira de Julian Assange, Stella Morris, presentèt dimars a la ministra de l’Interior del Reialme Unit, Priti Patel una letra signada per 19 organizacions de jornalistas que demanda que s’extradisca pas als Estats Units lo fondador de WikiLeaks. Aital se vòl ensajar d’empachar l’extradicion del jornalista après que la justícia britanica ne presentèt lo mandat lo 20 d’abril passat. Los Estats Units reclaman Assange per aver desvelat de centenats de documents confidencials. L’acusan de 18 delictes d’espionatge e de conspiracion, coma la revelacion de crimes de guèrra comeses en Iraq e Afganistan. Per aqueles delictes als Estats Units lo poirián condemnar a 175 ans de preson.
 
De son latz, lo Programa de Proteccion de las Sorsas e dels Denonciaires (WHISPeR segon sa sigla en anglés) a mandat tanben sa letra a la ministra Patel en precisant que los Estats Units van jutjar Assange segon la Lei de l’Espionatge de 1917, qu’es “digna de tempses de guèrra”, qu’ara se’n servís lo govèrn “per amagar sos abuses e punir la dissidéncia”. Dins aquel sens, remembran los procèsses contra Edward Snowden, Thomas Drake, John Kiriakou e Daniel Hale.
 
Tanben la Federacion Internacionala dels Jornalistas, que representa mai de 600 000 professionals, fa una crida per la liberacion immediata d’Assange.
 


 
 
 
 
 
 
 

 
abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article