Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Shireen Abu Akleh: Israèl reconeis que i a “fòrça possibilitats” que l’aguèsse tuada un militar israelian

Fins ara, las autoritats israelianas acceptavan pas de reconéisser la responsabilitat de la mòrt de la jornalista d’Al Jazira

| שי קנדלר / Wikimedia

Tèxte legit

Las Fòrças de Defensa d’Israèl (FDI) an determinat que i a “fòrça possibilitats” qu'una bala tirada per un de sos militars tuèsse Shireen Abu Akleh. La jornalista palestiniana foguèt tuada d’una bala dins lo cap mentre qu’assabentava de las incursions de las tropas israelianas dins la vila de Janin.
 
Fins ara, las autoritats israelianas volián pas reconéisser la responsabilitat d’aquela mòrt, e consideravan probable que l’aguèsson tuada “de terroristas en tirant d’un biais indiscriminat”.
 
L'enquista determina que lo fuòc èra dirigit contra “de suspèctes” palestinians, çò rapòrta The Jerusalem Post. Après lo rapòrt, la familha de la jornalista acusa Israèl d’ensajar “d’amagar la vertat” e “d’esquivar sa responsabilitat” pels faches, pr’amor que persistís a “assumir pas de responsabilitats per l’assassinat de Shireen”.
 
Shireen Abu Akleh portava un gilet parabalas e un casco amb lo mot “premsa”. Sas funeralhas foguèron durament reprimidas per las fòrças israelianas, qu’ataquèron l’assisténcia amb de còps de matraca e de gases lacrimogèns en tot tustar quitament los que portavan lo taüc.



abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

I a tanben fòrça possibilitat que la volontat imperialista d'un pòble (quin que si´æ) de ne fotre un autre defòra de l'endreit oa sempre viscut aja provicat fòrça crimes e delictes, dins l'encastre mai o mens legal del "manten de l'òrdre" en general… Tota volontat de la part d'un pòble, de ne superar d'autres non pòt far res mens que butar al crime. E, paln segur, totes los crimes non son pas de sang, plan, se'n manca ! Mas la sang, aquò se vei…

  • 5
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article