Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La jornalista dissidenta Marina Ovsiannikova es recercada en Russia

En març passat interrompèt una emission de television en dirècte per denonciar l’invasion d’Ucraïna

Tèxte legit

Las autoritats russas an emés un mandat de recèrca contra la jornalista Marina Ovsiannikova, qu’en març passat interrompèt una emission de television en dirècte per denonciar l’invasion d’Ucraïna. Ovsiannikova foguèt licenciada sul pic.
 
En agost, la justícia russa condemnèt Ovisiannikova a una assignacion a domicili per aver “propagat d’informacions falsas sus las fòrças armadas”, un delicte qu’en Russia se pòt punir amb de penas de fins a dètz ans de preson. Lo president de la cambra bassa del Parlament, Viacheslav Volodin, demandèt de li retirar lo ciutadanatge per “comportament mesquin contra son país”.
 
Ara, lo sit web del Ministèri rus de l’Interior indica qu’Ovsiannikova es recercada dins l’encastre d’un afar penal, sens mai de precisions.

 
 

 

abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article