Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Salman Rushdie a perdut la vision d’un uèlh e la mobilitat d’una man

L’escrivan britanic d’origina indiana foguèt atacat lo 12 d’agost passat amb un cotèl pendent una conferéncia a Nòva Yòrk

Tèxte legit

L’escrivan Salman Rushdie a perdut la vista a un uèlh e la mobilitat d’una man en causa de l’atac amb un cotèl que patiguèt en agost passat, çò rapòrta El País dins una entrevista de son agent, Andrew Wylie. “Aviá tres nafras grèvas al còl. Una man es invalida pr’amor que li talhèron los nèrvis d’un braç e i aguèt d’autras 15 nafras al pitre e al tòrs”. Wylie a pas volgut precisar se Rushdie es encara espitalizat.
 
L’escrivan britanic d’origina indiana foguèt atacat lo 12 d’agost passat amb un cotèl pendent una conferéncia a Nòva Yòrk. Foguèt  somés a una longa operación cirurgicala pr’amor que l’agression li aviá afectat lo fetge e los nèrvis del braç.
 
L’assalhidor es un jovenòme de 24 ans sonat Hadi Matar. Es detengut e acusat de temptativa d’assassinat e d’agression.
 
Dempuèi 1989, Rushdie patís de menaças de mòrt per aver escrich Losversetssatanics, un roman considerat blasfematòri per las autoritats d’Iran. En 1989, lo cap suprèm iranian, l’aiatollà Khomeini, emetèt un decret que demandava la mòrt de l’escrivan. Amb lo temps lo govèrn d’Iran se n’es distanciat, mas en 2012 una fondacion religiosa iraniana semioficiala elevèt la recompensa que prepausava per la mòrt de Rushdie, de 2,8 milions de dolars a 3,3.



abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

Amb lo temps lo govèrn d’Iran se n’es distanciat, mas en 2012 una fondacion religiosa iraniana semioficiala elevèt la recompensa que prepausava per la mòrt de Rushdie, de 2,8 milions de dolars a 3,3. Quina idèa insultanta de çò qu'apèlan "dieu". Lo prenon per un putanièr dispausat a pagar 3,3 milions de dolars per sa far amar e servir ? Mercants de meçorgas… Los integristas de totas las cresenças son totes traguts del fons pudent del meteis clòt de bordilhas !

  • 17
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article