Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Lo primièr ministre de Tuvalu avertís la COP27 del risc de submersion definitiva

Demanda als dirigents del Mond de jónher lo tractat de non-proliferacion dels combustibles fossils

Tèxte legit

Lo primièr ministre de Tuvalu, Kausea Natano, a mandat una letra dobèrta a la 27a cima del clima de las Nacions Unidas (COP27) qu’es a se debanar en Egipte, en avertissent del fach que lo cambiament climatic es a negar las illas del Pacific, e demanda als dirigents del Mond de jónher lo tractat de non-proliferacion dels combustibles fossils, pr’amor que la dependéncia dels umans al petròli, al gas e al carbon menaça lors tèrras d’una submersion definitiva. La demanda, Nagano la fa amb lo sosten d’una centena de laureats del Prèmi Nobel, de milièrs de scientifics e de la societat civila, car totòm pòt signar la letra sul sit d’Avaaz.org.
 
Arunan, lo ministre dels afars estrangièrs de Tuvalu, Simon Kofe, faguèt son intervencion vidèo dins la COP26 dins la mar, l’aiga fins als genolhs, per avisar en imatge del risc que la pojada de nivèl de la mar pòsca negar de païses entièrs, coma lo sieu. Las illas Tuvalu son un archipèla de l’ocean Pacific que compta 11 792 abitants.

 
abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article