Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An escorcolhat l’ostal de la directritz de l’FMI, Christine Lagarde

La polícia o a fach dins l’encastre d’una investigacion sul controvertit entrepreneire Bernard Tapie

La polícia francesa escorcolhèt ièr a París l’ostal de la directritz gerenta del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, segon d’informacions del sieu avocat. L’escorcolh se debanèt dins l’encastre de l’investigacion judiciària dobèrta contra l’entrepreneire Bernard Tapie. Lagarde, èx-ministra francesa de l’Economia e de las Finanças, se vegèt tocada per un escandal: d’efièch, per fin de resòlver una disputa que Tapie aviá amb la banca Crédit Lyonnais, Lagarde aprovèt lo pagament de 285 milions d’èuros d’argent public a Tapie —qu’es un amic de Sarkozy e un expèrt per salvar d’entrepresas en quincanèla—.

Tapie a crompat recentament lo jornal La Provence e es ja proprietari de Nice Matin.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

pessemesse siverga 84400
3.

tapie a crompat tot en un cop Nice matin,la provence et corse matin l'ancian proprietari Hersant ne possedis lo resta e vodrià crompar lo midi lbre e l'independent pèr èstre lo rei de la premsa de la Mediterranha

  • 4
  • 1
romegaire lo pimpanon - tohiston
2.

au mensh, aquera que hè tribalhar los entreprenaires en cabina d'UV e d'auto-bronzinatge...

  • 4
  • 0
Pirolet
1.

E pensar qu'aquela tipessa poiriá passar del FMI a la direccion d'Euròpa...

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article