Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Peró: la polícia ataca l’universitat de Lima e arrèsta mai de 200 estudiants

I èran embarrats per protestar contra las destitucion e detencion del president Pedro Castillo

| @NangaraGozon

Tèxte legit

La polícia peroviana faguèt irrupcion ièr dimenge amb un veïcul blindat dins l’universitat Sant Marc, a Lima, per deslotjar los estudiants embarrats en protèsta contra la presidenta Dina Boluarte e contra las destitucion e detencion del president, Pedro Castillo. Lo bilanç es de mai de 200 estudiants detenguts, çò que d’organismes internacionals an criticat.
 
Los manifestants an denonciat la violéncia de la polícia e l’abséncia dels procuraires que devián supervisar l’operacion policièra per garentir los dreches umans. De fach, lo Naut Comissarat de las Nacions Unidas pels Dreches Umans a cridat lo govèrn perovian a garentir la “legalitat e la proporcionalitat” de las intervencions.
 
Mentretant, la Cort Interamericana dels Dreches Umans a exprimit son chepic per l’intervencion policièra e las detencions massissas e a sollicitat de las autoritats perovianas que rendan compte dels faches.
 
De son caire, la Coordinacion pels Dreches Umans de Peró a denonciat lo fach que los detenguts son obligats a signar de declaracions sens la preséncia de lors avocats ni mai de representants del ministèri public.
 
La presidenta de l’universitat, Jerí Ramón, s’espaventèt de veire lo veïcul blindat. Ela meteissa aviá autorizat l’intrada dels manifestants.
 
Peró viu una crisi politica e sociala dempuèi lo 8 de decembre a causa de las destitucion e detencion del president Pedro Castillo e se compta almens 60 personas tuadas per la repression policièra.

 

 
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article