Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Martegue: l’Averat al còr de las luchas contra la reforma de las pensions

De caumas son previstas dins las rafinariás de l’estat. A l’Averat, la CGT organiza un miting

| Syndicat CGT des Territoriaux de Martigues

Tèxte legit

Totjorn dins l’encastre de las protèstas contra la reforma de las pensions, uèi sse prevei de caumas dins las rafinariás de tot l’estat francés. Al Martegue (País Marselhés), lo sit de l’Averat serà al còr de las luchas, puèi que la CGT i organiza un miting, çò rapòrta La Provence.
 
A mai, los sindicalistas an previst divèrsas iniciativas fins al 31 de genièr, data a la quala se convòca una nòva jornada de granda cauma dins tot l’estat francés.
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
2.

Podèm pas damorar atal estantís a badar la luna : nos cala anar cobrar la moneda publica pels espandis privats ont es estat escampilhada, de presnets fiscals en presents fiscals, despoderant al passatge tota democracia de la possibilitat de sa causir la politica publica qu'ela sonque aviá de ne dispausar en regime democratic. Lo poder decisional es subreptiçament pasat entre las mans dels miliardaris desfiscalizats e rara, nos acaran a l'unica perspectiva siá disent "realista" (per non pas dire reialista, al pís de l'argent-rei) de la regression sociala, a l'esclusiu avantatge de la progression privada d'un ponherat de miliardaris injustificables. A aquò, si que s'apèla una decision politica, mas es de las decisions qu'escapan a tota possibilitat d'intervencion electorala — e donc, democratica — copmpte tengut de la mondializacion del reialme de l'argent-rei. Alavetz, a despart de subir de continuar de subir sempre mai, qué far, e defòra de metre un tèrme radical a un sistèmi tant injustificable coma inadmissible, lo del neoliberalisme mondializat ?

Non me respindètz pas per l'argument fumós qu'irrecebible de "realisme" o del "racionalisme". En 1942, lo "realisme" e lo "racionalisme" sostenián lo regime de Veichei, e donc las dictaturas nazi e fascista, tacitament o explicitament, coma per exemple L. Alibèrt o fasiá. Caliá èsser "caluc" coma Carles Camprós, o coma mon papet, per resistir. Mas qui aviá rason ? Los poètas subrerealistas o la racalha facista ?

  • 6
  • 14
Farda lorda
1.

Dins las projeccions esvenidoiras, comprés dins lo saquet se tornan a un plen emplèc, çò qu’es pas una garantida, lo COR (Conselh d’Orientacion de las retratas), anoncia un demens de l’amassa dels regims de retratas, sariá de 70 Milhards en 2030 e de mai de 100 Milhards en 2050.

Dins una escapolada estrambordanta ,mai pessime lo COR nos torna anoncia d’un demens de 80 milhards d’euro en 2030 e 114 Milhards en 2050.

Podèm pas damorar atal estantís a badar la luna.

Tanben cal far quicòm de qu’unas accions caldriá far per tornar a un equilibri dels regims de retirada.

  • 2
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article