Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo suspècte detengut pels atemptats de Boston respond a l’interrogatòri per escrich

A una ferida de bala al còl, çò que l’empedís de parlar

D’agents federals estatsunidencs an començat d’interrogar Dzhokhar Tsarnaev, lo suspècte d’èsser un dels autors dels atemptats de la setmana passada al maraton de Boston e que foguèt capturat viu. Segon divèrsas cadenas de television estatsunidencas, Tsarnaev intrèt en estat grèu dins l’espital Beth Israel de Boston, e respond a las questions per escrich. Pòt pas parlar a causa de las feridas qu’a al còl.
 
Per ara, respond a de questions coma s’aperten a qualque cellula terrorista internacionala. Las cadenas ABC e NBC asseguran que lo suspècte es desvelhat e respond a las questions de temps en temps. Al delà, segon de fonts prèpas a la recèrca, Dzhokhar Tsarnaev sap que son fraire Tamerlan es mòrt.
 
A prepaus de la ferida al còl que l’empedís de parlar, las autoritats dison que lo jove la se faguèt el meteis, e mai s’aviá dich que recebèt aquela bala dins la fusilhada ont moriguèt son fraire.
 
A l’ora d’ara, es pas clar se los recercaires li an legit sos dreches basics, çò que se coneis coma Declaracion de Miranda, una excepcion que s’aplica quand la seguretat publica es en perilh e qu’enebís al detengut lo drech de non declarar. L’excepcion sus la “seguretat publica” permet “als agents d’iniciar un interrogatòri limitat e centrat sus un objectiu sens avís prèvi, e permet al govèrn d’emplegar la declaracion coma una pròva dirècta” en una enquèsta, segon lo sit web de l’FBI.
 
Mentretant, lo procuraire trabalha per determinar qualas seràn las cargas que se li imputarà. Se, fin finala, es acusat de terrorisme, Tsarnaev poiriá èsser condemnat a la pena de mòrt. Las enquèstas an revelat que Dzhokhar e lo sieu fraire, mòrt en una fusilhada amb la polícia, avián una abondància d’armament e de municions, çò qu’a portat la polícia a pensar qu’avián l’intencion de cometre mai d’atacs e qu’agissián en solitaris.
 
Malgrat las questions qu’encara vesèm pas brica claras, las autoritats creson que cal pas aver paur d’un novèl atac similar.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Batko
1.

Un còp de mei, vaquí un ahar pas clar :
Dus sospieits, un mòrt, l'aute qui ne pòt pas parlar, sonque per tèxtes escrits comunicats a la premsa per los enquestaires ...
Me sembla fòsc, coma la màger part deus actes terroristas, qui ne balhan pas nat benefici aus "autors" mès qui ajudan d'un biaish beròis las "victimas".
Cau pas desbrombar qu'après las bombas "chechenas" en Russia se son apercebuts qu'èran plaçadas per sòcis deus servicis de seguretat russes.
Los Tsarnaev son Chechenas ...

  • 3
  • 3

Escriu un comentari sus aqueste article