Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Protèsta pel breton davant l’ostal d’Ayrault

| Aï-ta
Dissabte passat de maitin, un vintenat de militants d’Aï’ta (collectiu per la defensa del breton), bloquèron l’ostal del primièr ministre francés Jean-Marc Ayrault a Sarzhav. De panèls estradièrs monolingües en francés foguèron “empruntats” pel collectiu e tanben un sòcle de betum. Sul sòcle, un personatge que fasiá l’Ankou, la personificacion de la mòrt segon la mitologia bretona, èra armat de sa dalha e de son drapèl francés, e aital metiá en scèna un simbòl de l’assassinat progressiu de la lenga bretona per l’estat francés. L’accion se debanèt de manièra pacifica e s’i entonèt de cants per dançar.
 
La tòca d’aquel acamp èra de protestar contra lo renegament del govèrn Ayrault-Hollande de la promessa 56 del programa del candidat socialista a las darrièras eleccions presidencialas: ratificar la Carta Europèa de las Lengas Regionalas e Minorizadas.
 
Lo jornal breton 7Seizh, d’ont Jornalet a trach aqueste article, difondrà lèu un filmet de l’accion del collectiu Aï’ta.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Maime Limòtges
3.

#2 Era elegit de en Lemosin (president dau departament de Corresa e mera de sa capitala Tula). Mas quò vau pas dire qu'era sa residéncia. Eu venia un jorn o dos per setmanas. Pense que qu'aia 'gut de lotjament fixe. Per contra, d'après sa declaracion de patrimòni, a una maison a Mogins e una apartament a Canas dins los Aups maritims.

  • 4
  • 0
Halhèr Les
2.

François Hollande demore en Occitània, vertat?

  • 5
  • 0
Gèli Grande Lairac en Agenés
1.

Quora farem parièr per l'Occitan davant los lòcs de residencias estivalas en Occitània d'un fum de menistres tant d'esquèrra coma de dreita ?

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article