Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo parlament de Chad exigís lo retirament de l’armada francesa

La demanda seguís la mòrt d’un chadian per las balas d’un mètge militar francés

Tèxte legit

Aquesta informacion es enganaira. Mai d’info sus: https://www.jornalet.com/nova/21368/non-lo-parlament-chadian-a-pas-demandat-lo-retirament-de-las-tropas-francesas

 

L’Assemblada Nacionala de Chad a demandat lo retirament de las fòrças militaras francesas del país après qu’un mètge militar francés tuèt un chadian, qu’auriá agressat una infirmièra amb un escalpèl a Faya-Largeau.

L'accion del Parlament rebat la creissenta oposicion a la preséncia francesa que se manifestèt en de protèstas a Faya-Largeau, ont ensagèron d’intrar dins una basa militara francesa installada dempuèi 40 ans.

Aqueles eveniments arriban al mièg de l’avalanca de sentiments antifranceses dins la region, après los populars còps d’estat en Mali, Burkina Faso, Nigèr e Gabon que sas juntas militaras se son distanciadas de França.

Chad es tanben governat per una junta militara que la dirigís dempuèi 2021 Mahamat Idriss Déby, en succedissent a son paire, qu’aviá fach un còp d’estat en 1990.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article