Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Val d’Aran: un còp de mai, de flors per la lenga lo jorn dels defunts

| Manel Monge Bonet
Lo monument per la lenga de la Val d’Aran un còp de mai recebèt un present en forma de flors lo jorn dels defunts. D’una faiçon anonima, an tornat ofrir de flors a la lenga, lo jorn qu’en Aran es tradicion de portar de flors als defunts.
 
Aquela accion, que sembla un planh simbolic per l’estat de la lenga occitana, se repetís una annada de mai, e l’a raportada a Jornalet un legeire aranés, que tanben planh que la situacion de la lenga en Aran se siá pas melhorada.
 
Totun, sèm segurs que la nòstra lenga a pas recebut cap d’extremoncion, e al delà dels planhs, voldriam encoratjar los autors d’aquela accion a trabalhar per que l’occitan, amb accent aranés o amb accent d’endacòm mai, contunhe de viure fòrça ans dins lo mond de las lengas vivas.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

xavi
1.

Un còp Catalonha siá independent, los araneses vos caldriá decidir que de tipes de relacion se vòl amb catalunya o internacionalament pel melhorament de la vòstra cultura aranesa coma tala

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article