Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Conselh Constitucional francés a validat la taxa pels rics d’Hollande

S’aplicarà una taxa de 75% a las entrepresas que paguen de salaris de mai d’un milion d’èuros per an

Lo Conselh Constitucional francés a autorizat l’aplicacion d’una taxa de 75% a las entrepresas que paguen de salaris de mai d’un milion d’èuros per an: aquò es una de las promessas electoralas del president François Hollande.
 
Fa un an, lo Conselh anullèt la primièra version de la mesura perque “violava lo principi d’egalitat en las cargas publicas”. Mas ara, après divèrsas modificacions, los juristas li an donat l’aprobacion. La dicha “taxa pels rics” supausarà una carga a las entrepresas de 50% suls grands salaris, mai 25% de cargas socialas. Amb las modificacions fachas, se prevei que la taxa la paguen las entrepresas e non pas los salariats, e poirà pas despassar 5% de la facturacion de la societat.
 
La mesura es compresa dins la Lei de las Finanças de 2014, que lo Conselh n’a anullat vint e quatre articles suls dos cents qu’a en total.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

manjacostel Mureth
4.

Vesi plan que tot aquò finirà pel comunisma . Totjorn me pensèri que lo Holanda èra un comunista amagat...
E totes o sabèm que Vals tanben es de la meteissa dralha...
Bon ne'n disi pas mai .
Un saberut ....que vos parla malgrat los rumatirmes ...
Bona annada totes e visca Gregoire...

  • 0
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata
3.

Tanben cal senhalar que lo Conselh constitucional francés a censurat l'excepcion fiscala còrsa (supression dels "arrêtés Miot", que concernissián los dreches de succession dels insulars, pr'amor de dificultats immobilàrias particularas), ça que la demandada per totes los partits e l'ensems de la populacion de l'Illa. França, estat centralista, totjorn!

  • 7
  • 0
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
2.

Poiriam prepausar a l'estat francés un tractat de collaboracion amb Moscova, estipulant que los nòstres rics a lo dreit de partir cap a Russia una man davant e l'autra darrièr, e que s'an trichat amb la fiscalitat (Islas Caïman, o qué te sabi mai) lor organizam un pichon sotjorn de 40 o 50 ans dins un camp de trabalh al fin fons de Siberia, per plan profieitar de sos profièits illegals…

  • 4
  • 0
Terric Lausa Quilhan
1.

Domatge que i aja pas una taxa pel cons...

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article