Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: de bandièras de Danemarc pertot

En consequéncia de l’enebiment del drapèl independentista e de la declaracion del parlament danés en favor d’un procès democratic en Catalonha e Aran

Pompièrs de Reus
Pompièrs de Reus
Lo conselh electoral d’Espanha a enebit lo drapèu independentista catalan, l'estelada, dels bastiments publics en Catalonha. Fàcia a las eleccions municipalas, e a las del Conselh General d’Aran, que se celebraràn deman dimenge, e en seguissent una peticion de l’associacion espanholista Societat Civila Catalana, lo conselh electoral a considerat que l’estelada èra “incompatibla amb l’obligacion de neutralitat dels poders publics”.
 
Mantunas comunas an decidit de desobesir, e exibisson lo drapèl malgrat las menaças de la polícia. Mas dins d’autras comunas, l’estelada es estada retirada, mas an aparegut sul pic, de molons d’esteladas a las finèstras e als balcons dels ostals de l’entorn.
 
En mai d'aquò, qualques municipalitats an decidit d'exibir la bandièra de Danemarc. La declaracion del parlament danés en favor d'un procès negociat entre Catalonha e Espanha, que s’aprovèt dimars passat amb cap de vòte contra, a fach montar la demanda d’aquela bandièra, que se pòt veire cada còp mai per Catalonha tota.
 
De soslinhar que lo quite conselh electoral qu’a enebit l’estelada a pas escotadas las peticions qu’a recebudas per que se retiren de simbòls franquistas de cèrtas comunas espanhòlas.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article