Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An lançat de bilhets sus la cara de Blatter lo jorn qu’anóncia que serà pas mai president de la FIFA

Lo comic britanic Lee Nelson li lancèt de bilhets per protestar contra los escandals de corrupcion

Après anonciar sa demission al començament de junh, e dins l’encastre d’un escandal de corrupcion, lo president de la FIFA, Joseph Blatter, anoncièt diluns passat que se presentariá pas a l’eleccion del 26 de febrièr que ven. Après fòrça annadas de presidéncia, Blatter anóncia que tornarà pas. La conferéncia de premsa visquèt un moment intens quand una pluèja de bilhets de dolars tombèt sus Blatter. Simon Brodkin, un comic britanic, protestèt aital pels escandals de corrupcion.
 
Lo comic, mai conegut per l’escais de Lee Nelson, faguèt semblant d’èsser un jornalista per intrar dins la sala de premsa. Quand foguèt dedins cridèt: “Vaquí l’argent per que la Corèa del Nòrd organize lo Mondial de 2026”, en fasent referéncia a las acusacions de subornacion que la FIFA a recebut darrièrament, sustot dins los cases de Russia per 2018 e de Qatar per 2022. Los bilhets tombèron sus Blatter.
 
La conferéncia se suspendèt un brieu, e quand recomencèt, Blatter faguèt l’anóncia: “Lo 26 de febrièr la FIFA aurà un nòu president”, çò diguèt lo soís de 79 ans. “Cresi que tornarai al mieu ancian trabalh, qu'èra coma lo mieu passatemps. Èri jornalista”. Serà proable dins l’encastre de la ràdio “pr’amor qu’es mai aisit de parlar que d’escriure”, çò apondèt.



Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Al temps de la fotografia argentica, l'eveniment se seriâ pogut cotrarotlar; gràcias a internet e al numeric, aquesta es l'image que demorarà de Blatter e de la FIFA. Ara esperam que se faga çò mème amb l'emir del Qatar...

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article