Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’impressionant tempèri faguèt suspendre la partida de Niça-Nantas

Segon l’arbitre “lo terren de jòc èra impracticable”

| OGC NIce
Lo violent e dramatic tempèri que lo patiguèron Vencenc e la Costièra Niçarda, aquesta dimenjada, obliguèt a suspendre la partida de fotbòl entre las esquipas de Niça e de Nantas, per la liga 1 de França, que se debanava a l’estadi Allianz Riviera e que —coma de costuma— se retransmetiá en occitan per Ràdio Niça Pantais.
 
Lo resultat de l’encontre èra 2-2, valid per la Data 9, quand l’intensa pluèja empediguèt que los jogaires poguèsson contunhar la partida.
 
L’arbitre Freddy Fautrel escriguèt dins son rapòrt que “lo terren de jòc èra impracticable”, çò que se pòt remarcar sus las fòtos e los vidèos que l’OGC Niça a publicat sus Twitter.
 
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Matiàs Carcassona
2.

De tota fauçon, las catastròfes son pas jamai "naturalas" vist que i a de "catastròfes" pas que d'un punt de vista uman!

  • 2
  • 0
lo canonge de misericordia
1.

se consurtam l'excelènt diccionari "tot en oc", tempèri significa 1° marrit temps 2°auvari.dessota figura tempèsta vent violent, acompanat d'auratge, de pluèja, de nèu que convendriá mièlhs, lei mistralencs emplegon una forma ultra-minoritària en Provença aurige,e avèm pereu chavana, chavanassa esquipas se ditz equipas e se i a agut aquestas inondacions amb una vintena de moarts ei degut a l'urbanizacion dessenada dela costiera d'azur, de batum de pertot e non pas au rescaufament climatic, una chavanassa coma aquela en 1850 non auriá fach una rega dins lei jornaus que li auriá pa agut d'ostaus devastat per l'aiga nimai de gents negats

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article