Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo resumit de 2015 en quatre minutas segon Wikipèdia

La Fondacion Wikimèdia prepausa per lo segond còp lo resumit de l’annada que s’acaba. Se tracta d’un vidèo entitolat #Edit2015 e que cèrca de rendre omenatge als wikipedistas de tot lo Mond qu’an consagrat de milièrs d’oras a editar la granda enciclopèdia participativa mondiala.
 
L’an 2015 es estat ric en actualitat, çò que se rebat dins lo resumit amb las edicions mai destacadas de l’an: dels atemptats recents del 13 de novembre a París a las descobèrtas scientificas tocant Pluton.
 
Wikipèdia es una enciclopèdia liura qu’a lo sosten de la Fondacion Wikimèdia, una organizacion sens tòca lucrativa. L’edicion en catalan de Wikipèdia foguèt la segonda que se creèt, après l’anglesa, en 2001. Lo catalan ocupa la 17a posicion en nombre d’articles dins aquela enciclopèdia pr’amor que, dels mai de 38 milions d’articles escriches collaborativament pels usatgièrs de tot lo Mond, 480 982 son en catalan. A 212 014 usatgièrs enregistrats e 1 210 521 paginas totalas. D’un autre costat, l’occitan es una de las 288 lengas qu’an lor Wikipèdia pròpria, amb 88 707 articles.
 
Lo 20 de novembre passat se faguèt un mataron d’articles en occitan sus Wikipèdia a Barcelona, amb lo sosten de la Generalitat de Catalonha, dins l’encastre de la tresena edicion de la Nuèch del Mond Numeric.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article