Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasRasés

29n congrès de Calandreta: “Pas d’escòlas alternativas, mas d’escòlas occitanas”

Durant lo congrès Jornalet ne publica de rapòrts e d’imatges

Per la primièra jornada del congrès, parents, associatius, regents e emplegats venguèron en nombre. Èran 440 aqueste dijòus per s’acampar, escambiar e elaborar lo movement Calandreta. La tematica ongan es “Soi a Calandreta, sèm un movement”. Lo president dobriguèt lo congrès en insistissent sul fach que las Calandretas èran pas d’escòlas alternativas, mas plan d’escòlas occitanas (e mai representen de mai en mai una vertadièra alternativa educativa!).
 
Totes se despartiguèron dins 5 talhièrs per escambiar e produire:
 
"— Calandrons, ciutadans de deman
  — Primari-segondari: la continuitat
  — La plaça de cadun, e cadun amb una plaça
  — Calandreta, arquitècte de son espandiment
  — Esclarzidas per un movement coerent”.
 
Los talhièrs contunhan uèi.
 
 
 
 
Patrici Baccou

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tarrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Afegeixo una cosa, és inegalbe el dret de tothom a rebre l'educació, sigui quina sigui, amb la llengua propia, sempre que aquest fet sigui en el Pais d'origen.
Sinó s'esta comentent un atemptat contra la cultura, dret inanegalbe d'un poble o nació, i crec que això hauria d'anar en contra del dret internacional, ja que perdre una llengua és una temptat contra la cultura mundial, i al patrimoni de l'humanitat.
Em sembla que no cal ésser gaire llest per veura-ho.
Visca la Terra...Lliure!
"El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Eric 971 Sentann
2.

Òsca Calandreta.

  • 1
  • 0
"Tàrrega". Igualada (PP.CC.)
1.

Una cosa tant necessària per un País com és la llengua que si parla, és vital que s'ensenyi a les les escoles, i sobretot desde que ets petit.
La tasca de les Calendretes, és vital, i per tant: Que tothom porti els fills a l'escola feta en Occità, jo faré el mateix amb els nascuts al meu País, que vull que creixin en Català.
Visca la Terra Lliure!
"El Tàrrega".

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article