Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Las filhas raubadas apareisson dins un nòu vidèo de Boko Haram: “Avèm talent, morissèm”

Una drolleta senhala que los atacs aerians del govèrn nigerian an tuat de desenats de companhas siás

Boko Haram publiquèt dimenge passat un nòu vidèo ont i apareisson de nombrosas dròllas de las mai de 300 que raubèron en abril de 2014 a la vila nigeriana de Chibok. Dins lo document, las joventas demandan al govèrn de Nigèria que faga un esfòrç per las liberar.
 
“Avèm talent, morissèm”, çò ditz una de las joventas, que demanda en nom del grop a lors familhas que parlen amb lo govèrn nigerian per que se reünisca amb Boko Haram e qu'elas pòscan “tornar a l'ostal”.
 
Dins lo vidèo, d’11 minutas de durada, un milician de Boko Haram abilhat amb l’unifòrme militar e la cara cobèrta, obliga una de las drolletas d'explicar que los atacs aerians del govèrn nigerian an tuat de desenats de companhas siás. La pròva la porgisson a la fin del vidèo, ont mòstran qualques images de cadavres que, supausadament, son de qualques joventas.
 
Lo meteis milician avertís las autoritats nigerianas qu'ensagen pas de secórrer aquelas joventas per la fòrça. “Se cresètz qu'avètz la fòrça e la capacitat, venètz liberar las dròllas… e nosautres vos mostrarem çò que sèm capables de far”, çò dison segon la traduccion publicada pel jornal nacional Daily Post.



 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lo Muòl
1.

Sabi pas de qu’una es la tòca del jornalet, si que non far un jornal en occitan, mas me sembla que los articles parlon pas gaire d’occitània, nos tirem lo mocador per totes las afars malastrudas de la terra, mas parlem de quora en quora de nosaus. Es plan perda… de mai que ia causas a dire çò me sembla
Ex/ http://france3-regions.blog.francetvinfo.fr/midi-pyrenees-politiques-france3/2016/07/29/une-vice-presidente-ps-du-conseil-regional-condamnee-pour-abus-de-confiance.html

  • 0
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article