Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: barradura e dobertura a Brutus

Lo pè de Tony Gigot foguèt decisiu dins la victòria catalana (14-10) a Wakefield
Lo pè de Tony Gigot foguèt decisiu dins la victòria catalana (14-10) a Wakefield | Dragons Catalans
L’estadi Brutus de Perpinhan serà un còp de mai al còr de l’actualitat amb aqueste dissabte 17 la darrièra partida a l’ostal de la sason pels Dragons, e la dimenjada seguenta (24 e 25), la dobertura de la sason d’Elèit 1 amb las 5 partidas de la Dimenjada Magica.
 
 
Los Dragons finisson que ganhan!
 
Divendres de ser, los Dragons jogavan a Wakefield. Joguèron en còla e amb solidaritat: aquò paguèt. A la pausa, menavan 12-4: dos ensages signats Baitieri e Bosquet, una transformacion e una penalitat de Gigot. A la represa, prenguèron un ensag d’entrada e defendèron quasiment fins a la còrna. Gigot rajustèt una penalitat: 14-10 pels Catalans.
 
Dijòus, St-Helens dominèt Castleford 40-16. Divendres, Warrington faguèt un pas de mai cap a la primièra plaça en batent Widnes 30-12 alara qu’Hull-FC a encara lo cap e las cambas a sa victòria en Cup e se fa batre per Wigan sus sa pelena 12-18.
 
Dissabte, los sang e aur reçaupràn Castleford amb l’objectiu de mercejar lor public e de confirmar lor tristoneta cinquena plaça.
 
En batent Huddersfield 48-40, los Centurions de Leigh se ganhan la montada en Superliga per la sason venenta: Salford deuriá faire lo camin al revèrs.
 
 
A Blanhac, dissabte: la partida de l’an per Tolosa
 
En liga Una, dissabte, lo Tolosa Olimpic batèt Barrow 44-22. L’adversari de la finala (dissabte 17, 15h30, estadi de Blanhac) serà doncas Rochdale. Lo titol de Liga Una serà en jòc mas tanben l’accession dirècta en Championship. Se pèrdon, auràn encara una possibilitat de montar amb los barratges, mas seriá plan domatge de pas persègre 80 minutas encara lor invencibilitat de l’an.
 
 
NRL: Vaquièrs-Broncos en barratge!
 
En Australia, s’entamenèron las pelhòfas. Lo nivèl monta en intensitat, se doblida pas d’ensacar qualques penalitats per faire la diferéncia... Logica respectada (classament e avantatge del terren) dins tres partidas sus quatre.
 
Los Broncos eliminan los Titans 44-28 e las Pantèras prenon lo pas suls Dògols: 28-12.
 
Dins lo naut del tablèu, la Tempèsta de Melbourne bat los campions Vaquièrs: e las Làmias van ganhar a Canberra 16-14.
 
Tempèsta e Làmias son doncas en mièja finala e esperaràn la resulta dels barratges que nos prepausan, per divendres, lo revenge de la finala 2016 entre las 2 formacions de Queensland: Vaquièrs e Broncos, alara que, dissabte, Canberra reçauprà las Pantèras (2 partidas de seguir sus BeInSport).
 
Dimenjada Magica, a Brutus: Programa, serada festiva e entresenhas sul sit de la Federacion
 
 
 
 
Alan Roch

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article