Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bolívia: après la malescasuda de McDonald’s, s’empedirà la venda de Coca-Cola

Lo 21 de decembre que ven, lo govèrn bolivian arrestarà las operacions de Coca-Cola e de MacDonald’s per “preservar la cultura e la santat”

| Gijs Bekenkamp
Lo 21 de decembre que ven, lo govèrn bolivian arrestarà las operacions de Coca-Cola e de McDonald’s dins lo país per “preservar la cultura e la santat”. A partir d’aquel jorn, s’empedirà la venda de Coca-Cola, car “nos cal sonhar nòstra santat en consumant de noiriduras e de bevendas naturalas”, çò diguèt lo ministre de las relacions exterioras bolivian, David Choquehuanca.
 
Choquehuanca explicava a TeleSur, qu’aquel jorn de cap d’an segon lo calendièr maia, se poirà festejar en partida “la fin del capitalisme e lo començament d’una cultura de la vida”.
 
La rason per empedir la venta de Coca-Cola en Bolívia es son contengut de substàncias marridas per la santat e que poirián provocar de crisis cardiacas, de càncers e d’accidents vasculars.
 
A respècte de McDonald’s, Bolívia foguèt lo primièr país del Mond ont lo gigant de l’alimentacion rapida capitèt mal quand ensagèt de s’i installar. Après 14 ans d’insuccèsses, McDonald’s retirèt las uèch sucursalas bolivianas. La societat reconeguèt dins un estudi sa malescasuda davant la mentalitat dels bolivians e lor tradicionalisme tocant l’alimentacion.




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
6.

La coca-cola es dolenta per l'estomac, se 's posa un bocin de carn dins coca-cola, al cap de poc temps desapareis la carn. Las salcissas, es lo major causant de cancer. Los manjars tradicionals preferit per la gent de Bolivia son los melhors. Tenen coma un arròs allà que los dona força e es molt saludable.

  • 0
  • 0
"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
5.

Bé, bé, per fi algú ho fa!
Cal saber, que es pot dir que mengem molta merda verinosa i cancerígena, que ens estan enverinant amb el menjar, per no dir el tabac, i el fum dels cotxes, substancies que es fan sevir en la construcció, la roba, etc.
Que algú ho digui i faci quelcom, es un bon començament, a veure si algú ho segueix.
Visca la Terra...lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 0
Jig
4.

Avent dit aquò, e vòlem l’Estat que causeishi per nosauts, o vòlem èster informats e libres de béver/minjar com vólhim? Se cau hòrabandir lo Còca, quid de l’acoòl, deu tobac, de la carn…?

  • 0
  • 1
Jig
3.

Exactament la sòrta de decision que se poirà pas préner en Euròpa dab tractats com lo CETA, que permeten a las granas companhias de proseguir los Estats. Aténem lo Du Guesclin modèrne qui acaçarà las granas companhias…

  • 2
  • 0
lo monge de Montaudon
2.

podèm qu'aprovar cocacolà = obesitat e macdonald =diabet, vau mai una gota de mèu qu'una bota de fèu

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article