Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Exigir personalament a la comuna de Besièrs que quite pas de finançar lo CIRDÒC

Iniciativa per Occitània demanda de “se levar per far front e luchar contra la temptativa de Ménard e de sa còla d’estofar nòstre CIRDÒC”

| lo CIRDÒC-Mediatèca occitana
“Se vòles que la comuna de Besièrs quite pas de finançar lo CIRDÒC, exigís-li-o personalament, nosautres t’ajudam a o far”, çò ditz lo blòg d’Iniciativa per Occitània, que presenta un comunicat en sosten al centre de documentacion occitan e contra la politica del cònsol de Besièrs, Robert Ménard.
 
En mai d’explicar çò qu’es lo CIRDÒC per la vila, per l’occitan e quitament per la projeccion nacionala e internacionala de nòstra cultura, Iniciativa per Occitània precisa l’importància del centre per la quita vila de Besièrs.  Denóncia doncas amb fermetat l’ataca “sobda e violenta” que lo CIRDÒC a patida de part de Ménard.
 
“Es lo ben comun de totas las occitanas e de totes los occitans e al delà d’aquò es patrimòni de l’umanitat”, çò ditz la còla d’Iniciativa per Occitània, que “demanda a totas las personas de bona volontat de se levar per far front e luchar contra la temptativa de Ménard e de sa còla d’estofar nòstre CIRDÒC”.

 
 





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.
 
 
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Clementina Solinhac Galiza
5.

Soi fins los colhons de la messorga francimanda. Robèrt Menard (aital, en occitan) es un de tants e tants nazilingües qu'a parit la "Merdeur". Coma l'abat Gregòri, lo Julh Fèrri... Se eles pausan los noms occitans en francés ieu pausi lurs noms franceses en occitan. Que se'n fotan. De Vilhèrs Costerats a lo Merdard aqueste.

  • 5
  • 0
E Passa Que T\'Ai Vist Lo Clapàs (Montpelhièr)
4.

#1 Doriot, Laval o Mussolini foguèron d'omes d'esquèrra abans de traïr e de virar fascistas. Abans de virar sa vèsta per venir un afogat dau Front National Robert Ménard èra tanben un ome d'esquèrra. Es a-n-aquèste Ménard, (cofondator de Reporters sans frontière en 1985 ) qu'Ives Roquèta dedicava alara Lengadoc Roge.Saique pas al neo-fascista qu'aquèl garri es dempuèi vengut. Faire l'innocentàs en ignorant aquo se sona de desinformacion messorguièra. Una ensag de manipulacion mespresabla a la Alain Soral. E un biais de salopèjar la memoria d'Ives Roquèta.

  • 15
  • 0
Estòqui
3.

Roque-e-e-ta !
Tòrna Roqueta ! Tòrna ! A tu ! Fai-lo pagar !

  • 12
  • 1
Terric Lausa Quilhan
2.

#1 La responsa, Mossur Auriái-pogut-èsser-benvolent-mas-ai-causit-d'o-pas-èsser es que l'argent del CIRDÒC pertanh pas al cònsol Menard. Es d'argent public que pertanh a tota la comunautat besierenca e occitana. Quand un se pretend responsable public, un deu agir coma amb responsabilitat, clarvesença e intelligéncia.. O sabétz ben amb vòstre passat de responsable public.

  • 17
  • 3
l\'aucèu de Babèu
1.

se lei gents acampats au sen d'una malastrosa iniciativa per Occitània volon de bon que lo conse Mènard mantenga una subvencion municipala au CIRDOC, primiera dei causes seriá d'arrestar de l'atacar e de denoncier de longa la politica comunala de se n'aprene ais afichas, ais estendedors, au recensament de la religion deis escoliers dau centre vila d'après lo pichot nom (prènom) etc, coma se foguèsson de mesuras presas per Hitler que te menarián tot drech ai camps de concentracion
aquesta iniciativa per Occitània deurriá puslèu remembrar au conse Mènard que lo ;roman d'Ives Roqueta "lengadoc roge"publicat en 1984 li foguèt dedicat e aqui citarai la conclusion de la prefàcia"al legeire""un roman que dediqui a Marti, a mon filhol Silvan, a Maria Roanet e a mon vbielh compan Menard, que pè-negre d'Argeria, lo poirà pas legir en Oc"; vau mai una gota de mèu qu'una bota de fèu

  • 5
  • 30

Escriu un comentari sus aqueste article