CAPÇALERA OPLO

Actualitats

L’Estat Islamic es tornat ocupar l’anciana ciutat de Palmira

L’Observatòri Sirian dels Dreches Umans o confirmèt ièr de ser a la cadena britanica BBC

Las milícias de l’autoproclamat Estat Islamic son tornarmai intradas dins l’anciana vila de Palmira, que ne foguèron expulsats en març passat. L’Observatòri Sirian dels Dreches Umans o confirmèt ièr de ser a la cadena britanica BBC, en apondent que la reocupacion de la vila l’an atencha gràcias a una ofensiva suspresa que faguèron al començament d’aquesta setmana. “L’Estat Islamic es intrat a Palmira aqueste dissabte e ara n’ocupa la partida nòrd-oèst”, çò anoncièt lo director de l’observatòri, Rami Abd Al Rahman.
 
Pendent los dètz meses d’ocupacion de Palmira, l’Estat Islamic destruguèt un grand nombre de monuments declarats patrimòni de l’umanitat per l'UNÈSCO, dont dos temples vièlhs de mai de dos mila ans.
 
Dins lo reportatge que seguís, la CBS explica la repercussion que la daissèt lo vandalisme de l’Estat Islamic al patrimòni de Palmira:
 

 
 
Tanben podètz veire cossí demorèt alavetz la ciutat a vista de dròne:
 
Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Bandièra05 1180x150: Comuna de Tolosa

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
4.

No es el camí, els Drets de l'Home primer, i després si vols la religió, que es una poció personal.
JHo barreixen tot i surt el que surt.
Cal recapacitar, l'humanitat no va per aquests camins, s'han equivocat, hi ho saben.
Ara cal que se'n donin conte.
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
leoun
3.

Segon d'infourmacioun de counfirma, l'armado siriano sarrié à se replega e à quita la partido centralo de la vilo antico. Pamens, acò es encaro de counfirma.

  • 2
  • 0
leoun
2.

1) L'OSDH bailejado pèr un denouma Rami Abd Al Rahman basa au Reiaume-unit e finènça pèr li poudènço occidentalo a pas ges de legitimita qu'en vertat servis d'ecran à un servici de proupagando pas soulamèn basa en Sirìo.

2) Countraramèn is alegacioun de l'OSDH, ièr de sèr Daesh oucupavo "soulamèn" d'uni periferìo de la vilo avans de se replega un pauc dòu fa d'uno countro-òufensivo massivo de l'armado terrèstro siriano e de l'aviacioun russo.

3) Aquesto novo oufensivo di djihadisto (mai de 4 000) en prouvenènço de Raqqah e Mossoul es en grando partido lou fa que pèr meiour reprène Mossoul pièi Raqqah e enregistra de prougressioun sus sa zono d'influènço, la coualicioun a leissa, i'a quauqui jour, fugi uno bouno part di djihadisto de Mossul cap au pounènt e à Sirìo e suspendeguè tambèn si frapo aeriano sus Raqqa (que venon de reprène fa 2 jours à la favour de la 2ndo faso de l'ouperacioun "Coulèro de l'Eufràt" menado pèr li FDS (li Forço Demoucratico Siriano, coualicioun de forço siriano d'oupousicioun bailejado pèr li Curd dèu YPG e afiliado à la coualicioun internaciounalo occidentalo).

4) Ai apprès dins lou tantost que Daesh a lança uèi de vago d'ataco qu'an oublija l'armado de se retira en periferìo de la vilo. Dins la serado, vèni d'aprène que l'armado leialisto a evacua 80% dis estajants de Tadmor (Palmiro) e livro de coumbat ferouge en periferìo de la vilo. Pèr ço qu'es de la ciutat antico de Palmiro, à l'ouro ounte escrive, soun astrado es incertano. Es impoussible de saupre quau la countourolo, en partido/toutalita. La niue e la journado de deman sarran seguramèn cruciau.

  • 3
  • 0
francesc palma
1.

Als terroristas qu' encara demoran a Alep los poden pas daissar sortir e qu'escapen, perquè se'n aniran a Palmira o a un altra front. Atal, doncas presos o morir

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article