Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Valadas OccitanasValadas OccitanasVal d'Estura

An portat la bandièra occitana sul tech de l’America del Nòrd

Sebastiano Audisio e Valter Perlino an coronat lo mont Denali dins lor projècte de far rescontrar la cultura occitana amb d’autras culturas minorizadas

Sebastiano Audisio e Valter Perlino, de la Val d’Estura, an tornat coronar una cima amb la bandièra occitana. Aqueste còp an portat lo drapèl del país sul mont Denali, la montanha pus nauta de l’America del Nòrd, en Alaska, çò rapòrta La Stampa.
 
L’expedicion a durat 32 jorns, la mitat del percors l’an facha en bicicleta e l’autra mitat l'an escalada. Dormissián dins de tendas en daissant la mangisca a un centenat de mètres per evitar las atacas d’orses e d’autres animals. La proesa fa partida del projècte de far rescontrar la cultura occitana amb d’autras culturas minorizadas del Mond.

 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Acò es un simbol de qu'es cal esforçar per las causas ben feitas.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article