Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An liberat Raqqa, l’anciana capitala de l’Estat Islamic

Ara lo califat jihadista a practicament perdut tot son territòri a l’Orient Mejan. Las FDS, una aliança de milícias aràbias e curdas i an combatut dempuèi lo mes de junh passat

L’autoproclamat Estat Islamic a practicament perdut tot son territòri a l’Orient Mejan. Dimars passat, las Fòrças Democraticas Sirianas (FDS) prenguèron la vila de Raqqa, dins lo nòrd de Siria, amb lo sosten dels Estats Units, çò raportèt l’Observatòri Sirian dels Dreches Umans. La casuda de Raqqa, anciana capitala de l’EI, es fòrça importanta dins la lucha contra lo grop jihadista, qu’ongan a perdut la majoritat de son territòri en Siria e Iraq, compresa Mossol, la vila pus presada.
 
Las FDS, una aliança de milícias aràbias e curdas, an combatut l’EI a Raqqa dempuèi lo mes de junh passat.
 
Durant los tres ans que Raqqa es estada ocupada per l’autoproclamat Estat Islamic,  un grop de ciutadans n’an documentada la dura vida de terror que la subisson los abitants. S’agís del colleciu RBSS (Raqqa is Being Slaughtered Silently, Chaplan Raqqa en Silenci), un grop de ciutadans jornalistas qu’en decembre de 2015 recebèron lo prèmi de la Libertat de Premsa del Comitat per Protegir los Jornalistas.
 



abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Ja era hora que traguessen los assassins terroristas de Siria.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article