Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La justícia espanhòla ensagèt de convéncer la bèlga que Puigdemont èra corromput

La jutgèssa qu’emetèt lo mandat d’arrèst internacional marquèt l’opcion de “corrupcion”, car las opcions de “sedicion” e “rebellion” èran pas dins lo formulari per l’extradicion exprèssa

| El Diario.es
La jutgessa de la cort espanhòla que mandèt encarcerar los presidents de las associacions independentistas e los ministres del govèrn de la Generalitat  Catalonha, ensagèt de convéncer la justícia bèlga que lo president Carles Puigdemont e sos ministres èran “corromputs”. Emetèt un mandat d’arrèst internacional per que la justícia bèlga liurèsse los elegits catalans, e sul formulari marquèt l’opcion de “corrupcion”, çò rapòrta El Diario.es.
 
L’extradicion que la demanda la justícia espanhòla se resòlv d’un biais immediat se los delictes que se reclama son incluses dins una lista qu’a una trentena de categorias, mas qu’inclutz pas la “sedicion” ni la “rebellion”. Per aquela rason, e per obténer una extradicion immediata, la jutgessa auriá indicat la “corrupcion”.
 
Se las autoritats bèlgas aguèsson estimat aquel delicte, Puigdemont e sos quatre conselhièrs serián estats liurats sul pic. Mas al contrari la justícia bèlga a decidit d’estudiar l’afar al detalh.
 
D’efièch, lo 5 de novembre passat la justícia bèlga entendèt Puigdemont e sos conselhièrs. Eles se deuràn tornar presentar deman, 17 de novembre, davant lo jutge qu’aurà estudiat l’afar e deurà determinar s’es justificada l’extradicion demandada per Espanha.
 
Segon Paul Bekaert, l’avocat flamenc en dreches umans que defend lo president Puigdemont, se depausarà un recors contra tota sollicitacion d’extradicion car las penas de preson que la demanda la justícia espanhòla son desproporcionadas e los elegits catalans riscan de patir un tractament inuman e degradant en cas que sián empresonats dins l’estat espanhòl.



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
9.

Si, i a mes mengem nens per sopar!
Qui s'ho creu tot això!? Un estat que te en el partit que governa, amb 700 imputats per corrupció, i en diuen que faltem la llei!? Que a mes tot el que ha fet contra Catalunya i l'Àran es de molt dubtosa legalitat.
I que es plantejava matar gent només per atemorir un Poble que l'únic que demana e sel seu dret a ésser, si tenen una constitució que no reconeix el dret a l'autodeterminació, i diuen que faltem a ella, i que som il·legals, com volen que no ho siguem d'il·legals!?
En fi Europa i el Mon no es pot mentindre aliena atot això, han d'intervenir sino...
Visca la Terra...Lliure! Ah, i Despertasferro!
L'Erenst, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pirolet
8.

#7
E te pòdi dire que siás pas lo sol. Ieu tanben o creguèri aquò de la sembla-Transicion.
Vertat que i aviá El País per nos vendre la messorga. Ara sabèm qu’es Fraga Iribarne, l'ancian ministre de l'Interior* de Franco, lo faguèt dintrar Cebrián al grop Prisa per lo dirigir pendent d’annadas.

*Aquel que diguèt, quand envièt la polícia trucar los manifestants: “¡La calle es mía!” (La carrièra es meuna!)

  • 2
  • 0
Lo raiòu Cevenas
7.

O voliái pas creire o veire. Mès lo fielheton catalan, l'article a prepaus dals enfants raubats amai d'autras causas que me rapèle pas quí, tot aquò me mena a convenir qu'es encara viu lo faissisme en Euròpa : aviá solament chanjat de cara e de metòde. Deve dire que tòmbe un pauc de quiu : siái estat inocentàs...

  • 6
  • 0
Francesc Palma
6.

Lo corrupte es Mariano Rajoy que daisset 72.000. 000.000 d'euros a sos amics banquiers e s'ho han quedat per eles, e non ho tornaran jamai. Açò es corrupcion amb raubatori dels diners publics.

  • 14
  • 0
Francesc Palma
5.

Lo cop d'estat franquista era per l' "España triunfante", lo milió de victimes de la guerra e las presons plenas era l'Espanha triomfant, los 40 ans de dictadura militar era gracias a "l'España triunfante". Los himnes franquistas ultra nacionalistas parlavan de la España triunfante e los legionaris e franquistas es posaven coma folhs e s'ho creien. Hagueran mort a sa mare per la Espanha triunfant. Ai , quin temps que no han passat del tot, amb sas conseqüèncias qu' arriban fins avui dia. La Espanha del PP .

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article