Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Primièr cas d’una persona reversada per una veitura sens menaire

Uber a arrestat totes sos ensages amb d’automobilas autonòmas a Tempe, Pittsburgh, San Francisco e Toronto

Al començament de la setmana passada, The New York Times raportava la mòrt d’una femna reversada mortalament per una veitura sens menaire de la societat Uber a Tempe (Estats Units). Lo veïcul foncionava en mòde autonòm quand percutiguèt la victima, que traversava la carrièra fòra lo passatge de pedons. En seguida, Uber arrestèt totas sos ensages amb de veituras sens menaire a Tempe, Pittsburgh, San Francisco e Toronto.
 
Es lo primièr cas qu’una persona es reversada per una veitura sense menaire, mas es pas la primièra victima mortala d’una d’aquelas automobilas. Fa dos ans, lo proprietari d’una veitura Tesla que foncionava en mòde autonòm moriguèt car l’auto aviá percutit un camion en Florida.
 
Uber fa servir de veïculs automatics als Estats Units dempuèi qualques meses, mas es lo primièr còp que causan un problèma grèu.

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Mas a qui se li acut far un cotxe sens conductor, que funcioni per ordinadors, sensors ,etc. E ara que ja han provocat morts, juridicament qui es lo responsable, lo cotxe ?

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

Nos faràn la pèl amb tanta modernitat. Ja an començat. E plan segur, degun es responsable.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article