Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Una caravana de refugiats de l’America Centrala demanda l’asil als Estats Units

Vòlon mostrar al Mond la marrida situacion que se viu en America centrala. Donald Trump a afortit que “representan un perilh pels Estats Units”

| Pueblo Sin Fronteras
Aperaquí sièis cents migrants sortits de Guatemala, del Salvador e sustot d’Honduras, atenguèron, la dimenjada passada, la frontièra de Mexic amb los Estats Units per demandar l’asil politic. La caravana es organizada per Pueblo Sin Fronteras (Pòble Sens Frontièras), e vòlon mostrar al Mond la marrida situacion viscuda en America centrala.
 
Comencèron de caminar ensems lo 25 de març passat en Chiapas, près de la frontièra amb Guatemala, e en un mes an percorregut 3200 quilomètres a pè, en tren e en autobús. Partiguèron un milièr de personas, mas long del viatge se son escampilhats.
 
Demest las 600 personas arribadas, la mitat vòlon demandar l’asil als Estats Units, e los autres an idèa de demorar en Mexic. Per ara, l’asil l’an demandat un primièr grop de 150 personas.
 
La polícia frontalièra estatsunidenca a començat de tractar las primièras demandas, mas dison que son aclapats d’òbra. Sembla que lor asil serà refusat, e dins aquel sens lo president Donald Trump a dich qu’aquel mond “representan un perilh pels Estats Units”.
 
Quant al govèrn mexican, a pas dich tanpauc se lor permetrà d’i demorar.
 
 

 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Los migrants "representan un perilh pels Estats Units"... de venir un pauc mai maurèls pels WASPs? E l'associacion de promocion de la venda, possession emai usatge de rifles (las armas), es pas un perilh aquò? Que lo Trompeta a previst d'anar a lor amassada aquest an.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article