Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los Estats Units son los sols a defendre Israèl davant l'ÒNU

Maites estats, e la quita ÒNU, an reclamat una enquèsta independenta e an exigit d'Israèl que limite l’usatge de la fòrça

Los Estats Units son estats los sols a defendre a l’ÒNU la responsa d’Israèl a las protèstas a Gaza. Dins la reünion d’urgéncia del Conselh de Seguretat de las Nacions Unidas, la majoritat dels païses an pas aprovat l’accion de l’armada israeliana que, diluns passat, tuèt almens 58 palestinians. Mai d'un estat, e la quita ÒNU, an reclamat una enquèsta independenta e an exigit d'Israèl que limite l’usatge de la fòrça.
 
Totes los autres païses an criticat, amb mai o mens de fermetat, l’accion d’Israèl. Per exemple, los païses de l’Union Europèa an demandat a Israèl que faga un usatge proporcional de la fòrça, del temps que Russia a avertit que “las accions unilateralas” dels Estats Units an una repercussion negativa sul terren e an destabilizat encara mai la situacion.
 
Per quant a eles, los estats arabis an volgut mostrar lor unitat e an sostengut l’ambaissador palestinian Riyad Mansur, qu’a criticat que l’ÒNU fa pas res davant lo patiment de la populacion civila. De son costat, Kowait a anonciat que presentarà una proposicion per que s’ofrisca una proteccion internacionala als civils palestinians.
 
Per quant a Israèl, son ambaissador a l’ÒNU, Danny Danon, a afirmat qu’aquelas “susmautas violentas” ensajan d’intrar dins lo territòri israelian per causar de damatges” e a defendut que l'Hamas si qu’a comeses de crimes de guèrra “non solament contra de civils israelians, mas tanben contra sas gents, en los far venir de bloquièrs umans”.
 
 
Nada justiticacion per la tragèdia
 
De son costat, lo correspondent de l’ÒNU a l’Orient Mejan, Nikolai Mladenov, a assegurat que “i a pas cap de justificacion” per la “tragèdia” que s’es passada a Gaza e a remarcat la responsabilitat d’Israèl e de l'Hamas dins los eveniments. Mladenova a recordat, durant la reünion d’urgéncia del Conselh de Seguretat de l’ÒNU, qu’Israèl “deu calibrar l’usatge de la fòrça” e que li cal emplegar de mejans que tuen solament coma darrièr recors.
 
Segon Mladenov, la jornada de diluns es estada la pus sagnosa a Gaza dempuèi la guèrra de 2014.




abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
6.

Un cap de fava coma una catedrala es lo criminal Trump .

  • 1
  • 0
MIVILUDE
5.

Ys- Raël ? Ys- Raël ? Ys- Raël ? Es pas una sècta aquò ?

  • 7
  • 2
Drgolioubzoolioub Rsohytxeoi ( Oèst d Argzolioub)
4.

Zorglub, dieu tot-poderos del desèrt blau-vèrd del sud de Mars m'es vengut en sòmi la nuèch passada. E m'a promès una tèrra pel pòble meu. Aquesta tèrra promèsa es aquel tròç de la planèta Terra que vosautres sonatz "Europa" e que Zorglub dins Sa Misericòrdia Granda nos a porgit jol nom de Argzolioub. Nos i vendrem lèu installar a millionasses e pregam los estatjants actuals qu'occupavan aquel luòc qu'es la tèrra benesida e sacrada del dieu nòstre Zorglub, de se faire la mala e d'anar viure endacòm mai. Aqueles reborsièrs europencs que nos parlan d'invasion marçiana o de grand remplaçament son res que de mescresents qu'ausan contradire la paraula divenca del grand dieu nòstre Zorglub, o pieger de racistassas qu'aiman pas los marcians del desèrt blau-vèrd del sud de Mars. Que la Paraula del Zorglub Grand sia, Amen.

  • 6
  • 0
Drgolioubzoolioub Rsohytxeoi ( Oèst d\'Argzolioub)
3.

Zorglub, dieu tot-poderos del desèrt blau-vèrd del sud de Mars m'es vengut en sòmi la nuèch passada. E m'a promès una tèrra pel pòble meu. Aquesta tèrra promèsa es aquel tròç de la planèta Terra
que vosautres sonatz "Europa" e que Zorglub dins Sa Missericòrdia Granda nos a porgit jol nom de Argzolioub. Nos i vendrem lèu installar a millionasses e pregam los estatjants actuals qu'occupavan aquel luòc qu'es la tèrra benesida e sacrada del dieu nòstre Zorglub de se faire la mala e d'anar viure endacòm mai. Aqueles reborsièrs europencs que nos parlan d'invasion marçiana o de grand remplaçament son res que de mescresents qu'ausan contradire la paraula divenca del grand dieu nòstre Zorglub, o pieger de racistassas qu'aiman pas los marcians del desèrt blau-vèrd del sud de Mars. que la Paraula del Zorglub Grand sia, Amen.

  • 8
  • 1
Mèfi ! 31
2.

Les Estats Units sostenen Israèl e Arabia Saudita, laqual sostèn Al Qaida e Daech.
Cercatz l'engana!

  • 10
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article