Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Siria: almens 220 mòrts dins una tièra d’atemptats de l’Estat Islamic

La portada e la coordinacion dels atacs met en evidéncia que lo grop ten totjorn la capacitat de far d’assauts terroristas de clucons

Atemptat a As-Suwayda
Atemptat a As-Suwayda | Reuters
Una seguida d’atemptats de l’autoproclamat Estat Islamic a tuat aquesta setmana almens 220 personas dins la província d’As-Suwayda, dins lo nòrd-oèst de Siria. Se tracta d’un dels chaples pus sagnoses de l’organizacion jihadista après fòrça meses d’inactivitat. La portada e la coordinacion dels atacs met en evidéncia que lo grop sèrva la capacitat de far d’assauts terroristas indiscriminats.
 
Segon l’Observatòri Sirian dels Dreches Umans, lo nombre de personas nafradas seriá de plusors desenats.
 
L’Estat Islamic es un dels actors de la guèrra de Siria, combatut tant per l’armada del govèrn sirian coma pel front internacional que sosten los opausants. Fa un an, après la desfacha de Raqqa e Mossol, l’organizacion jihadista vegèt frustrat son ensag de crear un califat dins un estat real amb poder sus sos ciutadans. Mas ara poiriá tornar a sas originas, valent a dire als atacs terroristas de clucons.

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Los terroristas de l'EI son derrotats per l'exercit sirian amb l'ajuda russa. Mas encara hi ha diaris de la premsa capitalista que los defensan.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article