Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Trevèri: cinc mòrts e quinze nafrats a causa d'una veitura que s’es ronçada suls passejaires

La polícia a arrestat un òme de 51 ans, originari de la region. La veitura èra intrada dins aquela zòna pedona en traversant la Porta Nigra

Almens cinc personas son mòrtas e un quinzenat son nafradas après qu’una veitura se roncet ièr de matin sul mond que se passejavan al centre de la vila alemanda de Trevèri. La polícia a arrestat un òme de 51 ans, originari de la region.
 
La veitura intrèt dins aquela zòna pedona en traversant la Porta Nigra (Pòrta Negra), un monument roman plan conegut.
 
Lo cònsol màger de la vila, Wolfram Leibe, evoquèt un “menaire fòl”. Un vidèo de la zòna pedona mostrava de bancs e de taulas reversadas e de degalhs sus la cauçada.
 
Trevèri es una vila de 114 000 abitants situada près de la frontièra amb Luxemborg, e fa partida de l’estat de Renània-Palatinat. Es considerada coma la vila mai anciana d’Alemanha.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc palma
2.

Una istorica ciutat amb un passat espectaclós que per culpa d'aqueste criminal, a agut de sortir pels mejans de comunicacion malaurosament.

  • 2
  • 0
Alexander
1.

Demandi al pòble occitan de pas far d'amalgamas en legissent aquel article, per pietat... son pas bèls los amalgamas. Es pas ben de o far.

  • 2
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article