Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Ensajan un medicament qu’eliminariá còp sec la covid-19 de las personas infectadas

Lo tractament, que completariá los vaccins, se poiriá començar d'emplegar a partir d’abril

| D Wells
Mentre que los vaccins arriban al país, al Reialme Unit an començat d'esprovar un medicament que poiriá revirar de tot en tot la crisi del coronavirus. Es pas un vaccin, es un remèdi. S’agís d’un tractament d’anticòrses qu’evita que lo mond desvolopen la covid-19 après èsser expausats a la malautiá.
 
Li dison AZD7442 e l’a elaborat la societat farmaceutica AstraZeneca après un estudi del University College de Londres e del servici britanic de la santat. Lo medicament ataca la region de la proteïna de poncha del virus que li permet d’intrar dins las cellulas umanas e, per tant, blòca l’infeccion.
 
La virològa Catherine Houlihan, del University College London Hospital, a dich a la television britanica:
 
“Sabèm qu’aquesta combinason d’anticòrses pòt neutralizar lo virus, e doncas esperam que l’administracion d’aqueste tractament via injeccion poirà menar a una proteccion immediata contra lo desvolopament de la covid-19 per aqueles qu’i son estats expausats, çò es quand seriá tròp tard de lor ofrir un vaccin.”
 
A mai, Houlihan a precisat que lo tractament pòt garir lo mond expausat al virus fins a uèch jorns après l’infeccion.

 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
1.

Aqueste es lo que cal far, un medicament que guarisca l'infeccion del virus. Visca lo Reialme Unit e lo remedi d'anticosses que guariscan la malaltia !

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article