Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’UE s’acòrda per destinar 500 milions d’èuros de mai al mandadís d’armas a Ucraïna

Dempuèi que comencèt l’invasion russa es lo seten acòrdi que concernís lo Fons Europèu d’Ajuda a la Patz. Al total s’es ja mandat 3,6 miliards d’èuros

Tèxte legit

Los ministres dels afars exteriors de l’Union Europèa (UE) s’acordèron diluns per aumentar de 500 milions d’èuros lo budget per tal de mandar de material militar a Ucraïna per afrontar l’invasion russa. Dempuèi que comencèt l’invasion russa es lo seten acòrdi d’aquelas caracteristicas que concernís lo Fons Europèu d’Ajuda a la Patz. Al total s’es ja mandat 3,6 miliards d’èuros en sosten militar a Ucraïna.
 
Dins la reünion que se tenguèt a Brussèlas, los ministres decidiguèron tanplan de destinar 45 milions d’èuros a la mission europèa en Polonha per entraïnar l’armada ucraïnesa. “Ucraïna deu ganhar la guèrra”, çò soslinhèt lo naut representant, Josep Borrell, après l’amassada.

 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Joan TOLOSA
2.

Los "Occidentals" lucharan fins al darrièr Ucrainian.

  • 4
  • 1
Pitaluga
1.

I a de corrupcion en Ucraïna, emai de desviament d'armas.
Mèfi que lo Borrell somia el tanben de deviar d'armas aqueste còp contra Catalonha !

Per los qu'o sabon pas, aquel tipe -lo de la fòto- es anat al Marròc fa pas gaire per tranquillizar lo Rei e li prometre que lo Marròcgate es jos contraròtle.

  • 8
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article