Bandièra01 1180x150: La Passem

editorial

Per un micromecenatge occitan

| Kengo
Se sètz de legeires abituals de Jornalet saupretz qu’aqueste jornal activèt fa qualques setmanas un projècte de micromecenatge per garentir divèrsas despensas estructuralas ordinàrias e per aquerir un nòu ordenador. Demandàvem 3600 èuros e a la fin, mercés a la granda solidaritat e al supòrt de las gents, ne recebèrem 4885. Cap dels èuros addicionals obtenguts anarà dins las pòchas de la còla de Jornalet, que serviràn per finançar de melhoraments addicionals del portal e sustot los divèrses actes de promocion del jornal. Aquela experiéncia nos demostrèt, a nosautres e a totes, doas causas considerablas: que los occitans sèm dispausats a pagar una petita quantitat per far avançar de projèctes en clau de país e que l’autoorganizacion sens esperar cap de subvencion es un camin que fa fruch.
 
Fòrça autres pòbles e nacions d’Euròpa fa de temps qu’aprenguèron aquela leiçon. De fach, los Amics de Jornalet trabalhèron amb lo portal catalan de micromecenatge Tot Suma perque a l’ora d’ara i a pas cap de plataforma semblabla en Occitània amb una vision occitanista. Los bretons, qu’en tèrmes generals an un nivèl de consciéncia nacionala e politica mai accentuat que los occitans, an activat lor pròpri sit de micromecenatge per finançar de petits projèctes en clau de país breton. Ne parlàvem divendres dins aqueste jornal e lor desiram l’astre.
 
I a en cò nòstre divèrsas campanhas en cors per finançar de projèctes occitanistas. O avèm vist, per exemple, dins los cases de la Calandreta Gapiana e de la manifestacion de Montpelhièr. Dins los dos cases s’emplega la plataforma Ulule e nos sembla ben, mas seriá benlèu l’ora de perpensar al besonh de balhar al movement occitanista sa plataforma de micromecenatge. O demandam pas a las entitats culturalas ni als partits, mas a qualque entrepreneire amb l’enveja de ganhar qualques sòus e de rendre servici a la pàtria, pr’amor que far las doas causas es compatible. D’aquela manièra, mai d’un projècte en clau occitana poiràn èsser finançats e quin occitan que siá sauprà que i a un portal Internet ont, se vòl far un don de 10 o 20 èuros per ajudar lo país, i trobarà fòrça projèctes solvables, interessants e utils per Occitània. Qual se met al trabalh?

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

antalya apraquital
3.

#2 E s'avem un sit micròmecenatge Quantes còps va servir ?
Cal que serviguesse 4-5 còps cada mes es a díser 45-60 còps l'an
Lo sit micròmecenatge pren 10% de las sòmas recampadas. per tot micròmecenatge....

Cresetz que pòt viure atal ?
Quantes son los micròmecenatges ja fach al nivèl occitan en 2013 e en 2014 ?


  • 1
  • 1
antalya apraquital
2.

#1 En mai d'aquò caldria prener las bonas costumas que se fan :

Presentacion generala del projecte, sa durada de vida,çò que s'en espèra.
Presentacion detalhada amb une estimacion dels còsts
Seguida del projecte regulièrament, cada mes.
Seguida de las finanças, cada mes.
Compte rendut e clavatge del projet.
Puèi mesura de pertinencia del projet
Un projecte es pas quicòm d'estantís
e alavetz cal tanben las mesuras de melhoranças del projecte.

Se totis aquelses critèris aviam l'escasença d'èsser respectats saria cocanha. çò que per lo país de cocanha es aisit de far..........


  • 3
  • 1
antalya apraquital
1.

çò que prepausetz es benlèu pas d'una bona gestion., d'aqui estant qu'une plataforma, cal pargar per la far, la mantener e lo demai sue se ven apondre.
Per de qué pas se mutualizar amb la plataforma catalanà ? Lo còst ne'n deuria èsser mens pesuc.

  • 4
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article