Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

editorial

Jornalet se’n va a Canas

Dempuèi que Patric Roux quitèt la direccion de l’Estivada de Rodés, lo festenal a cessat d’èsser l’eveniment pus important de la cultura occitana e de sa creacion artistica e audiovisuala. E mai se cap d’autre eveniment a reüssit a concentrar la cultura occitana d’Occitània tota, si que i a qualques eveniments que s’organizan amb aquel esperit d’occitanitat, de soslinhar lo 2d Forum Euroregional de Culturas Popularas en dialòg que se tendrà jos lo Pont de Gard los 18 e 19 de mai, lo festenal Escambis en Carcin del 18 al 20 de mai, e lo Balad’òc de Tula qu’aurà luòc en aquel país lemosin del 26 de mai al 2 de junh, e que deman ne publicarem lo programa. Jornalet es partenari d’aqueles tres eveniments. E mai, de mancar pas los eveniments venguts de referéncia e imprescindibles per que nòstra cultura recobre la santat, coma l’Escòla Occitana d’Estiu a Vilanòva d’Òlt, lo Hestivòc a Pau o lo Festen’òc a Saurat, entre d'autres.
 
Ongan, totun, la còla de Jornalet volèm conéisser l’èst d’Occitània e atal vesitar la Còsta d’Azur e lo Comtat de Niça entre lo 12 e lo 20 de mai. Profecharem de l’escasença per assistir al festenal de cinèma pus important d’Occitània e d’Euròpa. Pendent los darrièrs jorns del festenal de cinèma de Canas, la còla de Jornalet serem aquí per raportar l’eveniment sus plaça. 
 
Cresèm fermament que l’eveniment cultural mai mençonat e conegut del país nòstre, ont nòstra lenga a una preséncia nulla, deviá èsser raportat tanben dins la lenga del país e amb un vejaire occitan. Mentretant, serà un plaser de rescontrar durant aqueles jorns los legeires de Vencenc e de la Costièra Niçarda.

 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pescaire
10.

Tilo Lagalla, un òme dau país, diplomat dei Brossalhas e mimosofil seriá interessant de far parlar.

Un de sèi films, Lo gran festival, lo fau conóisser!

  • 4
  • 0
L\'Escomessa Cana
9.

Lei canencs an un pauc mai de dignitat ansin per sa cultura e lenga gràcias a Jornalet.com

Fa d'ans que li es plus de cors d'Occitan provençau au licèu Carnot de Cana, meme dins lei collègis coma Mogins. Plus ren.
Parli manco de l'ensenhament dau provençau au futur collègi Beltrame dau vau de Sianha.

  • 5
  • 0
Pasolini lo friolan Donjons e Dragons
8.

Me podetz explicar ont es lo ligam entre las Estivadas de Rodes,completament desoccitanizadas e lo festenal de "Cannes" ? Aquel festenal qu'a jamai res agut d'occitan e qu'es lo terrenc de joc de la jet-set parisenca que s'es apropriada la costa provençala per la rebatejar "Cote d'Azur"? Fagatz-nos creire qu'avetz lo pretzfach de substituir lo festenal de Canas a las Estivadas de Rodes. Plan segur, auretz tanben una tribuna jornadiera a Canal Plus, vertat ? Avodi qu'a vos legir es sovent malaisit de destriar lo deliri mitomaniac del joc de rotle desmargat.

  • 13
  • 1
Lo Jaumet
7.

#5 Te, encara una provocacion negacionista d'un discipol de Blanchet e dels arleris locals del FN ! Fins a prova del contrari Provença a totjorn fach partida del domeni d'oc, d'Occitania. "Deis Aups ais Pireneias e la man dins la man" coma l'escriguet un cert Mistral,coneissetz ?

  • 7
  • 2
Cc
6.

Bèla cauva.
Farà plasir de veire Jornalet.com filmar en per aquí.
A ben lèu

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article